Į "Meilės trikampį" - meilės ieškoti...

Į "Meilės trikampį" - meilės ieškoti...

Vasaros realybės šou

"Meilės trikampio 5" atranka nepatingėjo atkeliauti iki uostamiesčio.

Praėjusio ketvirtadienio rytą į "Pramogų banką" rinkosi dailios merginos, nusprendusios išbandyti laimę vasaros realybės TV šou "Meilės trikampis 5".

"Atrankininkų" sąraše šįkart rikiavosi 30 merginų ir 18 vaikinų. Išvydę vien merginas, nustebome: o kur vyrukai? Žinoma, dailiosios lyties atstovės labiau trokšta nuotykių ir romantiškų pažinčių, bet kaip šou išsivers be vaikinų?

Pasirodo, kad merginos ir vaikinai atskiriami specialiai. "Tango" TV šou prodiuseris Saulius Bartkus paaiškino paprastai: "Kad nesusitiktų iki šou, nes turi susipažinti tik ten. O iki tol reikia, kad jie jokiu būdu nematytų vienas kito. Kitaip prasideda internetinis susirašinėjimas, susitarimai ir pan. Jaunimas šiais laikais guvus ir išradingas."

Atranka - ir natūrali

Kuro kainos labai didelės, žmonėms problematiška atvažiuoti iki Vilniaus. O Pamario ir Žemaitijos regionas didelis: į Klaipėdą atvyksta iš Šiaulių, Skuodo, Šilutės, Plungės.

Kandidatai siunčia anketas, toliau vadinamoji "face control" - veido ir anketos kontrolė. Dalis atkrenta. Vėliau skambinama, vėl atkrenta tie, kurie neatsiliepia. Iš atsiliepusiųjų ir pakviestųjų į atranką žmonių atvyksta maždaug pusė. Po pokalbių su tais, kurie tinka, pasirašome sutartis. Ir iš jų maždaug pusė dalyvauja šou.

Štai tokia, pasak S. Bartkaus, yra atranka - ir natūrali, ir dirbtinė.

Kuklus jubiliejus

"Meilės trikampis" vyksta jau penktą sezoną. Dirba ta pati komanda. Jau trečius metus jis vyks tame pačiame name, kuris specialiai įrengtas šio šou filmavimui. Pagal licenciją tam reikalingas specialus suplanavimas. Tokie namai Lietuvoje buvo statomi tiktai 19 amžiuje ir 20 a. pradžioje. O Japonijoje šis tradicinis suplanavimas išliko - svetainė, durys ir t. t. Kadangi šou licencija - japonų, laikomasi jų taisyklių.

"Rugpjūčio mėnesį turėsime pirmąsias vestuves - poros, kuri susipažino būtent "Meilės trikampyje, - pasakoja S. Bartkus. - Šiaip neturime tikslo, kad žmonės susipažintų tam, kad nueitų iki altoriaus, čia gal veikiau maloni išimtis. Šou yra labiau vasaros nuotykis, naujų draugų suradimas, bendraminčių rato praplėtimas. Mes po šou visuomet darome visų dalyvių subėgimą į bendrą krūvą, nes jie vienas kito nemato, tik mažą dalyvių dalį, arba - TV ekranuose.

Jie susitinka, "susimakaluoja", susipažįsta iš naujo. Visada būna smagu, susiburia tarsi "klubai", žmonės ir po šou toliau palaiko santykius - draugauja, bendrauja. Draugystė išlieka gan ilgai. Kai kuriems tai yra labai svarbu."

Svarbu bendrauti

Šou populiarus ir tarp jaunimo, ir tarp vyresnių žmonių. Jis paremtas psichologija ir bendravimu. Vienas pagrindinių reikalavimų - žmogus turi būti komunikabilus. Turi sugebėti analizuoti kitus laidos dalyvius, "nupiešti" portretą, apsakyti pirmą įspūdį.

"Tik po to mes atsižvelgiame į charakterio savybes, įpročius. Netgi Zodiako ženklai yra svarbūs, nes kai kurie dalyviai kreipia į tai dėmesį. Stengiamės žmones suderinti - pagal amžių, regioną, interesus, požiūrius ir taip toliau. Pvz., kai kurioms merginoms nepatinka vaikinai, dėvintys apsmukusias kelnes, o kitoms tai nesvarbu", - pasakoja prodiuseris.

Kai kurie vaikinai pageidauja bendrauti tik su "fifomis" - gražiomis blondinėmis, kiti negali jų pakęsti, ieško nuoširdaus bendravimo. Gali būti, kad jie ir susidurs kuriame nors etape, bet dalyviai visą laiką trise ir turi teisę rinktis, analizuoti, kodėl žmogus patinka ar nepatinka.

Griežtos taisyklės

Ši laida rodyta daugybėje šalių. Taisyklės paprastos, bet jų nesilaikant šou pradeda byrėti lyg kortų namelis. Pvz., griežtai uždrausta bendrauti be filmavimo komandos.

"Dažnai klausinėjama, ar dalyviai iš tiesų miega tame namelyje. Taip, jie išties ten miega. Galiu užtikrinti, kad nepadoriais dalykais tikrai neužsiiminėja, mes juos griežtai prižiūrime", - teigia S. Bartkus.

Eteris": "Kodėl norite dalyvauti šou? Ieškote meilės, populiarumo ar tiesiog norite patekti į TV?

RAMUTĖ. Paskatino draugai. Susirašinėju su jais portale draugas.lt. Atsiuntė žinutę: "pamėgink". Ėmiau ir užpildžiau anketą. Apsidžiaugiau, kad paskambino, juk ne visiems turbūt paskambina. Pagalvojau: gal iš tikrųjų reikia pamėginti laimę, juk neturiu vaikino.






LINA. Visada žiūrėdavau "Meilės trikampį", labai patiko šitas šou, kaip žmonės ateina, bendrauja. Norėčiau pamatyti iš vidaus, kaip viskas ten vyksta. Be to, kaip ir visiems, labai smagu būtų pamatyti save televizoriaus ekrane.







AGNĖ. Siekiu naujų pažinčių. Norėčiau susirasti vaikiną.













Džiugas LUKOŠEVIČIUS

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder