Gerūta Griniūtė: Geriausias poilsis – prabangus neskubėjimas

Gerūta Griniūtė: Geriausias poilsis – prabangus neskubėjimas

Nors vasarą daugelis televizijos laidų vedėjų dingsta iš eterio, kartojamos senos laidos, televizijos ir radijo veidai gyvena gana aktyviai, mat jų vasara vis tiek yra pilna įvairiausios veiklos ir projektų, pasiruošimų naujam darbų sezonui. Tiesa, visi tarsi susitarę tvirtina, kad lietuviška vasara yra puiki, o ir pailsėti ar papramogauti galima radus laisvesnį pusdienį ar savaitgalį.

LRT laidų vedėjai Gerūtai Griniūtei (28) vasarą pats darbymetis ir paatostogauti tiek, kiek norėtųsi, ne visada pavyksta. Tačiau Gerūtai tinka poilsis tiek tėvų sodyboje, tiek keliaujant po svečias šalis ar savaitgaliui ištrūkstant į mūsų pajūrį.

„Dar besimokydama Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, atsimenu, labiausiai laukdavau vasaros, kai galėsiu ištrūkti ten, kur žalia, nauja ir įdomu. Nedaug kas pasikeitė – ir šiandien žalia spalva ir šiluma atsigauti padeda labiausiai. Kelionės savotiškai išlaisvina, todėl jei turiu daugiau laiko – stengiuosi sprukti kur nors toliau. Jei pavyks palankiai susidėlioti darbus ir kitą veiklą, keliausiu į Portugaliją, kurioje gyvena mano sesė. Tai būtų jau trečia vasaros kelionė į šią šalį. Rytinės maudynės vandenyne, šviežios uogos, klajonės po aplinkinius miestus ir vakarai su sese tikrai padeda atsigauti ir su naujomis jėgomis grįžti į darbus“, - pasakoja Gerūta. Laidų vedėja turi ir dar vieną svajonę – kada nors su draugu sėsti ant motociklo ir perskrosti Europą.

Na, o jei pasitaiko vos kelios laisvos dienos, Gerūta vyksta į tėvų sodybą, kur nėra jokios skubos: „Natūraliai renkuosi maklinėti po mamos braškių lysvę ir bent pusdieniui užmiršti darbus. Arba skaitau knygas, kurioms darbymečiu pritrūksta laiko. Artimiausiu metu planuoju atsiversti Akselio Muntės (Axel Munthe) „Knygą apie San Mikelę“ ir mėgautis prabangiu neskubėjimu.“

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder