"FM Palangai" vasara - ne atostogų metas

Radijas

Gausiai poilsiautojų prisipildžiusi vasaros sostinė verčia atsinaujinti bei kur kas aktyviau suktis vienintelės čia įsikūrusios radijo stoties "FM Palanga" darbuotojus.

"Vasarą stotyje tikrai jaučiamas pagyvėjimas, tikrai neatostogaujame, o ir klausytojų padaugėja šimtu procentų", - sako "FM Palanga" direktorius Aleksandras Palivonas. Tad stengiamasi, kad kuriamos laidos būtų aktualios ir drauge smagios visiems poilsiaujantiesiems pajūryje.

"Be to, galime pasigirti, kad mūsų signalas Palangoje yra pats stipriausias. Pernai buvo padaryta rekonstrukcija, perkeltos į kitą vietą ir sumontuotos naujos antenos. Taigi dabar netgi pačiu paprasčiausiu radijo imtuvu ar telefonu su radijo imtuvėliu, Palangoje mūsų stotį 88,7 MHz dažniu tikrai girdėsi", - džiaugėsi Aleksandras.

Pagrindinė radijo stoties naujiena ir svarbiausia vasaros laida - "Gelbėtojų radijas", transliuojama kiekvieną darbo dieną nuo 11 iki 12 val., o šeštadieniais ji jau užima solidesnį radijo eterio laiką - nuo 11 iki 14 val. - ir atitinkamai vadinasi "Gelbėtojų radijas XXL".

Pasak "FM Palanga" direktoriaus, čia skelbiama aktualiausia informacija poilsiaujantiems pajūryje. "Daugiausia kalbame apie esamą situaciją: kokie orai, koks vanduo, galima ar negalima maudytis. Pranešame ir nesmagius dalykus, kiek būta skendusiųjų ar nuskendusiųjų. Žinoma, nepamirštama prevencinė informacija pramogautojams prie jūros: kaip elgtis skęstant, kur skambinti, ką galima ir ko negalima daryti. Bet tai pateikti stengiamės nenuobodžiai, su šypsena, - pasakoja A. Palivonas.

- "Gelbėtojų radijo" metu gausiai rengiama lengvos tematikos, nesudėtingų žaidimų, kuriuose radijo klausytojai dalyvauja labai aktyviai. Nugalėtojų, žinoma, laukia patrauklūs prizai."

A. Palivono teigimu, "FM Palangos" signalas vasaros sostinėje - pats stipriausias
Pasak A. Palivono, "FM Palanga" darbuotojai labai glaudžiai bendradarbiaujame su pačiais gelbėtojais. "Kuris nors radijo kolektyvo narys dienomis sėdi centrinėje gelbėjimo stotyje ir perduoda żinias apie įvykius tiesiai iš Palangos paplūdimio.

Kita vertus, mūsų żmogus nukrauna šiek tiek darbo nuo pačių gelbėtojų pečių - skaito informaciją paplūdimio lankytojams. Be to, mūsų radijo stotis administruoja paplūdimiuose per garsiakalbius skelbiamą reklamą, - pasakojo "FM Palanga" atstovas.

Beje, Aleksandras patikino, kad "Gelbėtojų radijas" neturi jokių panašumų su kokia "TV pagalba" - laida skirta būtent jūros tematikai. "Aišku, būna, paskelbiame, kad pasiklydo šuniukas mieste, ar pamesti dokumentai, prašome klausytojų pagelbėti, tokio tipo skelbimų niekada neapmokestiname. Laikomės principo, kad bėda ne tas dalykas, už kurį reikia imti pinigus", - tvirtino A. Palivonas.

Pasak jo, dar birželį, kai darbą pradėjo šiųmetinės "Radijo akademijos" nugalėtojai Valdas ir Artūras, "FM Palangos" laidų tinklelis iškart pasikeitė - atsirado nauja rubrika "Didžioji kino siena", eteryje pasirodanti po du kartus darbo dienomis. Joje pranešamos įdomybės iš kino pasaulio, skelbiama informacija apie naujus filmus, kino teatrų "Naglis" Palangoje ir "Cinamon" Klaipėdoje repertuaras.

Kai kurios rubrikos liko nepakitusios, tik kiek pasistumdė, kai kurios pakeitė pavadinimą, pavyzdžiui, trumpoji laidelė apie automobilių pasaulį, anksčiau vadinusis "Gero kelio", dabar skamba kaip "Nebūk stabdis".

"FM Palangos" vadovas pasidžiaugė ir naujaisiais kolektyvo nariais. "Abu vaikinai visiškai pateisino mano lūkesčius, sugeba viską padaryti įdomiai, be to, puikiai įsiliejo į stoties kolektyvą. Nenutraukėme ryšių ir su nelaimėjusiaisiais akademikais, kai kurie dabar gerokai prisideda prie darbo gelbėjimo stotyje. Juolab kad šiuo metu mūsų pajėgos yra sumažėjusios - Artūrą išleidome savaitei į Vokietiją, o Odeta susirgo, taigi sukamės", - Palangos radijo stoties aktualijas pasakojo Aleksandras.

Jau įsisukęs į radijo darbus šių metų "Radijo akademijos" vienas iš nugalėtojų Valdas sakėsi darboviete esąs labai patenkintas. "Nė kiek nenusivyliau, darbas įdomus, kolektyvas - jėga. Žinias jau netgi pradėjau skaityti. Tik gal kiek nepatogu tai, kad kasdien reikia važinėti iš Klaipėdos į Palangą", - atviravo vaikinas.

A. Palivonas pripažino, kad jau dabar mąstoma apie artėjantį rudenį. "Dėsime didesnes pastangas, kad ir uostamiesčio gyventojai daugiau sužinotų apie mūsų radijo stotį, kad ir Klaipėdoje "FM Palanga" taptų populiari. Iki šiol labai aktyvių veiksmų garsiau pranešti apie save gal kiek ir trūko, nors ją Klaipėdoje galima girdėti ir dabar 93,3 MHz dažniu."

Lina NARBUTAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder