Filmas "Giedrė" - internete

Filmas "Giedrė" - internete

Praėjusią savaitę filmo "Giedrė" autoriai oficialiai pradėjo internete skleisti savo kūrinį. Pasaulyje tai tampa vis populiaresnė filmų platinimo taktika, kai po komercinės distribucijos autoriai "atriša" savo teises ir oficialiai padaro filmą prieinamą laisvai peržiūrėti visiems ir visur.

Kino filmas "Giedrė" - tai nepriklausomos kino kompanijos "Tremora" ir postprodukcijos kompanijos "LapeSnape" kartu įgyvendintas projektas. Šis filmas ypatingas tuo, jog sukurtas tik su 3000 litų biudžetu, nufilmuotas per aštuonias dienas ir per vieną dieną sumontuotas. Filmo režisierius Donatas Vaišnoras tiki kūrybiniu spontaniškumu. Didelės sumos, režisieriaus nuomone, nužudo kiną.

Šiuo filmu bandoma gilintis į šiuolaikinių žmonių nesusikalbėjimą, nuoširdžių jausmų ir pirmiausia meilės baimę. Du vienas kitą mylintys žmonės - Giedrė ir Darius - skiriasi. Skiriasi, ir nesupranta kodėl. Po išsiskyrimo herojus jungiantis ryšys nenutrūksta. Jie ir toliau dalinasi savo intymaus gyvenimo detalėmis. Toks keistas atvirumas žeidžia, bet padeda bent trumpam susigrąžinti prarastą artumą. Jie nesipriešindami priima mylimo žmogaus dovanotą skausmą ir patys provokuoja juos skaudinančias situacijas. Jie daro viską, kad sunaikintų savo meilę. Su kiekviena diena jausmų ir minčių sąmyšis didėja. Galiausiai Giedrė ir Darius suvokia, kad vienas be kito negali, ir kaip tik tada įsikiša trečia jėga…

Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė teatro "Atviras ratas" aktorė Marija Korenkaitė ir režisierius Ignas Miškinis. Filme taip pat vaidina Giedrius Savickas, Ieva Matulionytė, Donatas Vaišnoras, Ieva Norvilienė.

Režisierius Donatas Vaišnoras neseniai pradėjo rodyti naują savo filmą "Myliu Kulką Tavo Širdyje". Tai antra režisieriaus sumanytos trilogijos dalis. Trilogija - tai savotiška likimų mozaika, susidedanti iš trijų viena su kita susietų lyrinių istorijų, iš kurių režisierius nori sukurti apibendrintą ir epiškesnį šiuolaikinės visuomenės papročių portretą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder