„Eurovizija“: Lietuva pasirodys pirmajame pusfinalyje

„Eurovizija“: Lietuva pasirodys pirmajame pusfinalyje

„Eurovizijos“ gerbėjai jaučia – kasmetinė muzikos šventė vis arčiau. Antradienį Roterdame vyko tradicinis renginys, per kurį traukiami burtai, nulėmę, kuriame pusfinalyje bei kurioje jo dalyje pasirodys dalyvaujančios šalys. Lietuvos atstovus šiemet išvysime pirmajame pusfinalyje, pirmoje jo dalyje, gegužės 12 dieną.

Tame pačiame pusfinalyje kaip ir Lietuva pasirodys Šiaurės Makedonija, Norvegija, Baltarusija, Kipras, Kroatija, Švedija, Azerbaidžanas, Malta, Izraelis, Slovėnija, Australija, Ukraina, Rumunija, Airija, Belgija, Rusija.

Džiugi žinia ta, kad pirmajame pusfinalyje dalyvaus 17 šalių, tuo tarpu antrajame jų bus 18.

Pirmojoje pirmo pusfinalio dalyje kartu su Lietuva pasirodys Šiaurės Makedonija, Baltarusija, Švedija, Slovėnija, Australija, Airija ir Rusija.

Antrojoje pirmo pusfinalio dalyje išvysime Norvegiją, Kiprą, Kroatiją, Azerbaidžaną, Maltą, Izraelį, Ukrainą, Rumuniją ir Belgiją.

Antrajame pusfinalyje gegužės 14 dieną pasirodys Austrija, Danija, Moldova, Bulgarija, Lenkija, Šveicarija, Suomija, Armėnija, San Marinas, Latvija, Serbija, Islandija, Sakartvelas, Portugalija, Čekija, Graikija, Albanija, Estija.

Burtai lėmė, kad pirmojoje antrojo pusfinalio dalyje dainuos Austrija, Moldova, Lenkija, San Marinas, Serbija, Islandija, Čekija, Graikija, Estija.

Antrojoje antrojo pusfinalio dalyje pamatysime Daniją, Bulgariją, Šveicariją, Suomiją, Armėniją, Latviją, Gruziją, Portugaliją ir Albaniją.

Kas šiemet atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“, paaiškės vasario 15 dieną nacionalinės atrankos finalo metu.

Roterdamo Rotušėje vykusį renginį vedė Chantal Janzen, Edsilia Rombley ir Jan Smit – ta pati trijulė, kuri ves ir didžiąją „Euroviziją“ Roterdame.

Ceremonijoje dalyvavo Tel Avivo mero pavaduotoja Zippi Brand Frank ir Roterdamo meras Ahmed Aboutaleb. Tel Avivas Roterdamui perdavė „Eurovizijos“ estafetę įteikdamas simbolinį 30 kg sveriantį ir iš miesto į miestą keliaujantį raktų rinkinį.

„Tai buvo labiausiai žiūrimas tarptautinis renginys, kurį kada nors turėjome. Tai turėjo didelę įtaką miestui – įsitraukę buvo visi“, – apie pernai Tel Avive praūžusią „Euroviziją“ sakė Zippi Brand Frank.

„Eurovizijos“ miestelis buvo įkurtas prie paplūdimio, kur vyko daugybė renginių ir kiekvienas, net neturėjęs bilieto į areną, galėjo dalyvauti šioje muzikos šventėje.

Paklausta, kokį vieną patarimą duotų Roterdamui, Tel Avivo mero pavaduotoja buvo atvira: „Turite labai pasistengti, nes tai didžiulis renginys, reikalaujantis labai daug darbo.“

Roterdamo meras Ahmed Aboutaleb, kviesdamas būsimus didžiulio renginio svečius žadėjo, kad gegužę šiame mieste jau beveik bus vasara, ir, nors Roterdamas – industrinis uostamiestis, jame labai žalia ir visada yra ką veikti.

Pasak jo, Roterdamas dar gali būti vadinamas tikru tautų katilu, tad kai čia atvyksti, gali pasijausti lyg susipažinęs su visu pasauliu.

Pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis vyks gegužės 12 dieną, antrasis – gegužės 14 dieną. „Eurovizijos“ finalas Roterdame vyks gegužės 16-ąją. Jame pasirodys 20 pusfinalį įveikusių šalių ir šešetukas, į jį patenkantis tiesiai – Prancūzija, Vokietija, Italija, Ispanija, Didžioji Britanija ir pernai konkursą laimėję Nyderlandai.

Televizijos žiūrovai balsuoti galės tik to pusfinalio, kuriame pasirodys jų šalis, metu.

Roterdame antradienį, burtų traukimo metu paaiškėjo ir per kuriuos pusfinalius galės balsuoti iškart į finalą patenkančios šešios šalys. Pirmajame pusfinalyje balsuos Italija, Vokietija ir Nyderlandai, antrajame – Prancūzija, Didžioji Britanija ir Ispanija.

Tiksli abiejų pusfinalių pasirodymų tvarka paaiškės vėliau, ją nustatys konkurso organizatoriai.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder