Erica Jennings: "Kalbėkite su manimi lietuviškai!"

Erica Jennings: "Kalbėkite su manimi lietuviškai!"

Prireikė daugiau nei 10 metų, kad iš Airijos kilusi dainininkė Erica Jennings sutiktų prisidėti prie televizijos šou. Аmbicingo LNK projekto "Lietuvos balsas" kūrėjai, pakvietę Ericą tapti šou mokytoja, sulaukė teigiamo jos atsakymo. Už dainininko Jurgio Didžiulio ištekėjusi muzikantė pirmą kartą viešai kalbės lietuviškai. Ir tas truks mažiausiai pusmetį – tol, kol bus rodomas "Lietuvos balsas".

"Šiaip aš nedalyvauju televizijos projektuose, čia pirmas bandymas. Iš tikrųjų man labai smagu. Mokytojų kėdės, kuriose sėdime, yra itin patogios, iš jose įmontuotų garsiakalbių labai gerai girdisi dalyvių balsai. Be to, žaviuosi, kad "Lietuvos balso" dalyviai dainuoja gyvai", – sako muzikantė.

Erica neslepia: apsispręsti dalyvauti lietuviškame šou jai nebuvo lengva. Daug dvejonių airei kilo dėl sugebėjimo kalbėti taisyklinga lietuvių kalba, nors ji pastaruosius dvejus metus stengiasi kasdien išmokti naujų lietuviškų žodžių.

"Aš jau visiems sakau: kalbėkite su manimi lietuviškai! Nes visi mėgsta bendrauti angliškai. Aš atsakysiu jūsų kalba, nors man dar gana sunku", – žada E. Jennings.

Ericos sutuoktinis ir partneris "Lietuvos balse" Jurgis Didžiulis labai džiaugiasi, kad su mylimąja gali ne tik kartu ieškoti balsingiausių šalies atlikėjų, bet ir lietuviškai kalbėti televizijos eteryje.

"Ericai čia didelis iššūkis, bet aš džiaugiuosi ir ja didžiuojuosi, – sako Jurgis. – Nuo šiol visų prašau: kalbėkite su mano žmona lietuviškai. Ir tik lietuviškai."

Erica atvira: kol kas jai dar sunku visą laiką kalbėti taisyklingai, todėl prašo lietuvių jos nesmerkti ir nuoširdžiai palaikyti.

"Lietuvos balsas", kuriame savo lietuvių kalbos žiniomis džiugins Erica Jennings, jau nuo sausio 29 dienos, sekmadienio, 19.30 val. per LNK.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder