Dokumentinis filmas apie Hitlerio meilę

Trumpai

Spalio 15 dieną per "Viasat History" bus rodomas dokumentinis filmas "Adolfas ir Eva". Evai buvo septyniolika, kai ji pirmąkart sutiko dvidešimt trejais metais vyresnį Adolfą. Keturiolika metų ji buvo Hitlerio meilužė. Jiedu susituokė 1945-ųjų balandį, kai Rusijos armija artėjo prie Berlyno. Jų santuoka truko vos 36 valandas. Kitą dieną po sutuoktuvių ponia ir ponas Hitleriai nusižudė. Dokumentinis filmas "Adolfas ir Eva" atskleidžia tikrąją jų meilės istoriją.

Asmeninis Hitlerio vairuotojas Erichas Kempka E. Braun pavadino "nelaimingiausia moterim Europoje". Hitlerio asmeninis architektas Albertas Speeras teigė: "E. Braun taps didžiu nusivylimu istorikams". Trečiojo reicho metraštininkai ją ignoravo, manydami, kad ji neverta būti įtraukta į istoriją. Taigi, niekas taip ir neįvertino paprastos moters E. Braun, sugebėjusios priversti žiauriausią žmogų pasaulyje mylėti, dovanoti poezijos knygas ir rašyti švelnius žodžius.

Filme naudojami autentiški kadrai, filmuoti pačios E. Braun, kalbinami artimiausi su pora bendravę žmonės - namų šeimininkė, telefonistas ir asmens sargybinis, taip pat E. Braun pusbrolis ir tarnaitė. Niujorko kino festivalyje dokumentinis filmas "Adolfas ir Eva" apdovanotas auksiniu medaliu kaip geriausia biografinė juosta.

Naujos idėjos

TV3 laidos "Sveikas žmogus" vedėja Adžela Labanauskienė suskubo ištiesti pagalbos ranką nuo gyvenimo pavargusioms Lietuvos moterims. "Svajoju padėti toms, kurios iš dalies save prarado: per daug atidavė, per daug išdalijo, nustojo save mylėti, nes tinkamu metu negalėjo savęs realizuoti", - sakė laidos vedėja.

"Sveiko žmogaus" komanda jau rezga planus organizuoti tokioms moterims specialius seminarus, kurie pastūmėtų, padrąsintų jas keistis. Laidos kūrėjai planuoja ir specialią rubriką.

Naujas LTV2 sezonas

Nuo šio pirmadienio ketvirtąjį savo sezoną pradedantis Lietuvos televizijos antrasis kanalas pristato keturias naujas autorines laidas. Jas kuria ne tik televizijos vilkai, bet ir eterio debiutantai.

Į nacionalinę televiziją grįžta patyrę kultūrinių laidų kūrėjai - Juozas Javaitis ir Dalia Kutavičienė, rengsiantys laidą "Laiko portretai" (trečiadieniais 19.45 val.). Autoriai žada įamžinti ne tik iškiliausias nūdienos asmenybes - filosofus, rašytojus, dailininkus, kompozitorius, aktorius, - bet ir kultūros įvykius.

Spaudos žurnalistė Jolanta Miškinytė debiutuos televizijoje, padedama LTV "Stiliaus" vedėjos Violetos Baublienės. Moterys laidoje "Kuluarai" (ketvirtadieniais 19.45 val.) aiškinsis, kokios yra sąsajos tarp tikrovės, legendų ir įvaizdžių.

Teatro mėgėjai penktadienio vakarus nuo šiol galės skirti LTV2. Jiems - LTV teatro archyvų aukso fondai: Eimunto Nekrošiaus "Ivanovas", "Kvadratas", Juozo Miltinio "Mirties šokis", Rimo Tumino "Nusišypsok mums, Viešpatie", Oskaro Koršunovo "Oidipas karalius", Rimo Tumino "Madagaskaras" ir "Maskaradas". Prieš kiekvieną spektaklį "apšilimui" - pokalbiai su spektaklių kūrėjais jauno filosofo ir teatro kritiko Kristupo Saboliaus rengiamoje laidoje "Prieš spektaklį" (penktadieniais 22.10 val.).

Tuo pat metu antradieniais LTV2 transliuos operos ir baleto spektaklius. Baleto mėgėjams bus skirtas "Rusiškasis Hamletas" (choreografas ir libreto autorius Borisas Eifmanas). Operos gurmanai džiaugsis Dalios Ibelhauptaitės "Likimo galia", Gunterio Kramerio "Žyde", Antonio Mingelos "Madam Baterflai". Pastaroji - jau spalio 3 dieną 22.10 val.

Geros naujienos mylintiems kalbą. Kiekvieną sekmadienį 17.55 val. - laida "Žodžio kišenė". Tai Linos Smolskienės rengiama kalbos viktorina, kurioje galynėsis gydytojas ir pardavėja, kunigas ir dizaineris, Seimo narys ir didžėjus. "Desertui" - dviejų kalbininkų dvikova.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder