„Auksinė bitė“ - geriausiai 2018-ųjų vedėjai E. Daugėlaitei

„Auksinė bitė“ - geriausiai 2018-ųjų vedėjai E. Daugėlaitei

Penktadienio vakarą Valdovų rūmuose pagerbti geriausi visuomeninio transliuotojo darbuotojai ir projektai. Įvairiose nominacijose jiems atiteko 11 skulptoriaus Romualdo Kvinto kurtų „Auksinių bičių“ statulėlių.

Lietuvos radijas ir televizija (LRT) jau devynioliktą kartą nusilenkė tiems, kurių darbu didžiuojasi ir kurie savo kūrybingumu ir profesionalumu puošia visuomeninio transliuotojo eterį.

2018-ųjų vedėja išrinkta Eglė Daugėlaitė, kuriai pernai buvo patikėtos sudėtingos tiesioginės transliacijos: pavasarį ji LRT žiūrovams padėjo stebėti britų karališkąsias vestuves, vasarą vedė 100-mečio Dainų šventę, o rudenį per dvi Popiežiaus Pranciškaus vizito dienas net trylika valandų praleido tiesioginiame eteryje.

Metų žurnalistė - Ugnė Galadauskaitė, „Labos dienos“ vedėja, kalbinanti dalyvius ir skaitanti žinias.

Nugalėtojus kitose 9 nominacijose rinko LRT darbuotojai.

Metų debiuto „Auksinė bitė“ atiteko LRT tyrimų skyriui.

Projektas „100 valandų Lietuvai“ laimėjo Metų iššūkio nominacijoje.

Metų projektu išrinkta Popiežiaus vizito transliacija, taip pat pareikalavusi išskirtinio LRT komandos profesionalumo.

Metų misija - LRT iniciatyva #KeliuVėliavą, dėl kurios trispalvė šiandien plevėsuoja ne tik prie valstybinių institucijų, bet ir atokiausiose vietovėse, privačiose erdvėse.

Metų bitės nominacijos nugalėtoja - vaizdo režisierė Raimonda Katiliūtė, rengianti siužetus svarbiausiems LRT projektams - nuo scenarijaus iki vaizdinio ir garsinio išpildymo.

„Auksinė bitė“ už Metų reitingą atiteko sparčiai populiarėjančiam portalui LRT.lt, kurį pastaraisiais mėnesiais lankė dvigubai daugiau skaitytojų nei prieš metus.

Metų partnerystė - laidų vedėjų Gerūtos Griniūtės ir Dariaus Užkuraičio bendradarbiavimas LRT radijo laidoje „Muzikos valanda“.

Didelio dėmesio sulaukė nominacija Metų nematomas, skiriama dirbantiems už kadro, negirdimiems ir nematomiems, be kurių neišsiverstų tie, kurie turi būti girdimi ir matomi. „Auksinė bitė“ šioje nominacijoje atiteko LRT Kilnojamosios televizijos stoties grupei - operatoriams, garso ir vaizdo režisieriams.

Šiemet LRT darbuotojai rinko ir Metų frazę - ja išrinkta „LRT sinergija“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder