"Atmerk akis" kelia kino žiūrovus iš komercinio letargo miego

"Atmerk akis" kelia kino žiūrovus iš komercinio letargo miego

Alternatyvūs renginiai

Gargžduose įvyko jau du nekomercinio kino teatro po atviru dangumi "Atmerk akis" seansai. Antrojo metu gargždiškiai įsitaisė žiūrėti filmus prekybos centro mašinų stovėjimo aikštelėje - čia sukvietė "Trumpas kinas su ratais"...

Renginio organizatoriai kvietė visus atvykti bet kokia transporto priemone su ratais. Tad čia buvo galima pamatyti jaunuolių, atvažiavusių ne tik mašinomis, bet ir dviračiais, riedlentėmis, riedučiais, motoroleriu. O aikštelė virto kino sale, ant žemės išdėliojus automobilių padangas, kurios atstojo kėdes. Į renginį susirinko apie 200 žiūrovų.

Nerimą kėlė tik nenuspėjamos oro sąlygos. "Jei pradėtų lyti, tektų persikelti į Gargždų kultūros centrą arba iš vis nutraukti renginį", - nerimavo viena iš organizatorių, Gargždų neformalios jaunimo grupės "Mums ne vis tiek" narė Laura Žiliūtė.

Deja, iš pajūrio atkeliavęs lietus neaplenkė ir Gargždų. Pradėjus rodyti trumpametražius "Pravda viena minutė" festivalio filmus, pirmieji lašai žiūrovų neišgąsdino, aparatūra buvo uždengta, o seansas tęsėsi. Tačiau lietus nesiliovė, ir visiems teko persikelti į uždarą salę.

Dėl sugaišto laiko "Next" kino festivalio trumpametražiai filmai nebuvo parodyti. Tačiau L. Žiliūtė teigė, kad šiuos filmus žiūrovai galės pamatyti kitų seansų metu. Jų bus dar trys - kas antrą savaitgalį.

Anot Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnės, prižiūrėjusios viešąją tvarką, pirmieji renginiai praėjo ramiai.

Dauguma kalbintų žiūrovų sakė, jog jaunimo iniciatyva jiems padariusi gerą įspūdį. "Man čia išties patinka: atmosfera, žmonės. Pati renginio idėja yra šauni, - sakė Karolis. - Pats nebūčiau sugalvojęs geresnio moto šiam kino teatrui: "Dabar galite pabusti iš komercinio košmaro ir ramiai atmerkti akis tikram kinui!"

Netoliese gyvenantis Petras atėjo vedinas smalsumo - pažiūrėti, koks gi renginys čia vyksta. "Nebe tas amžius - klausytis tokios trankios muzikos", - apie dramenbeiso "setą" atsiliepė vyriškis, tačiau pagyrė jaunuolius, kad jie organizuoja tokius kino vakarus.

Į renginį atvykęs Aidas apgailestavo, kad neteko sudalyvauti pirmajame renginyje, kadangi apie jį sulaukė daug gerų atsiliepimų. Tačiau "Trumpas kinas su ratais", vaikino nuomone, "nieko ypatingo" neparodęs. "Patys matot, kad žmonių per daug nesusirinko. Gal reklamos trūko, o gal jos net nereikėjo. Kam reikėjo tas ir atėjo, juk rodytas kinas ne kiekvienam", - svarstė pašnekovas.

Indrė nepagailėjo pagyrų renginio organizatoriams, didžėjams, ką jau kalbėti apie filmus. Mergina apgailestavo tik dėl to, kad negalės sulaukti renginio pabaigos: "Turiu ryt anksti keltis, kelionė laukia", - paaiškino ji.

Beje, organizatorių teigimu, jie jau sulaukę pasiūlymų kitąmet tęsti šį renginį, galbūt netgi persikelti į Klaipėdą. Tačiau kaip iš tiesų bus, parodys laikas...

Rimantė ŠVEDAITĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder