Ar "Balticum" TV atsinaujino?

Komentaras

Kai kuriems skaitytojams tai gali nuskambėti keistai, bet šįmet iš visų lietuviškų TV kanalų labiausiai laukiau "Balticum" TV naujojo sezono.

Besikeičiantis gamtovaizdis mums kasdien primena, kad jau ruduo ir šie metai eina į pabaigą. Tačiau televizija visai neseniai šventė savo naujojo sezono pradžią. Ji mums pažadėjo, jog ankstyvais ir tamsiais vakarais bus linksma, spindinti ir saldi kaip tortas. Bet jei maitinsimės vien saldumynais, mums gresia persivalgymas ir bloga savijauta. Vienų žiūrovų džiaugsmui, kitų pykčiui populiariausi TV kanalai savo pažadą stengiasi tesėti.

Šįkart mūsų regioninė televizija savo žiūrovą pasitiko nuoširdžiu, draugišku ir pozityvias emocijas skatinančiu šūkiu - "Tarp savų smagiau!" Po šiai dienai bičiulių būryje"Balticum" TV kartais pavadinu "Vaičekauskų televizija". Šmaikštauju vedinas ne ironijos, o objektyviai vertindamas tai, ką anksčiau matydavau per šį TV kanalą. Juk prieš keletą metų ponios G. Vaičekauskienės eteryje buvo tikrai per daug: vedė vakaro žinių ir pageidavimų koncerto laidas, įgarsino filmus ir reklamas. Optimistiškai žiūrovą turėjo nuteikti ir "Balticum" TV naująjį sezoną pristatantis vaizdo klipas, kuris nuramino ir paneigė prieš keletą metų pasigirdusias kalbas, kad iš mažosios televizijos ji gali tapti didžiąja televizija.

Pažvelgę į programų tinklelį matom, kad pokyčių esama. Bet tik pažiūrėję naujas laidas galime daryti išvadas, ar tie pokyčiai atnaujino kanalą.

Regis, šį sezoną "Balticum" TV tapo apolitiškesnė. Nebematysime tokių laidų kaip "Rezonansas" ir "Naujienos iš Vakarų". Jas pakeitė laida "Klaipėdos savaitė", kuri yra tarsi šių dviejų laidų samplaika. Nebematysime ir laidos "Pinigų skonis", kuri buvo analogiška LTV kanale buvusiai laidai "Pinigų karta". Taip pat iš eterio pasitraukė kriminalinė laida "Vakarų kriminalai", bet ir toliau iš kitų nelaimių galėsim juoktis, šaipytis ir būti pikti kartu su laida "Reidas". Nemažą rafinuoto žaismingumo dozę kanalui suteikia naujas TV žurnalas "Aš - moteris", o laida "Vakarų sportas" - dinamiškumo ir jaunatviškos dvasios.

Taigi galime daryti išvadą, kad mūsų krašto televizija tapo šviesesnė ir žaismingesnė. Tačiau įvykusius pokyčius galime vadinti tik sąlygiškais, nes naujų laidų vedėjai liko tie patys žmonės, kurie ir anksčiau dirbo jei ne TV ekrane, tai už kadro.

Jurgis RAUDYS

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder