9000 kilometrų istorija Pietų Amerikoje į TV3 sugrįžta rugpjūtį

9000 kilometrų istorija Pietų Amerikoje į TV3 sugrįžta rugpjūtį

Žurnalistas, televizijos prodiuseris, laidų vedėjas M. Starkus ir žurnalistas, sporto komentatorius V. Radzevičius pernai vasarą TV3 žiūrovus kvietė atrasti Argentiną, Braziliją ir Čilę. Tradiciškai sėdę į senutėlį automobilį jie nukeliavo Pietų Amerikos žemynu per kelias šalis beveik 9000 kilometrų. Šios vasaros kelionių žemėlapyje – Bolivija, Ekvadoras, Peru ir Kolumbija. Naujausias, jau septintosios keliautojų avantiūros per pasaulį senu automobiliu dienoraštis „Kitą kartą Pietų Amerikoje“ į TV3 eterį žengs rugpjūtį.

„Šį kartą žiūrovai išvys praėjusių metų kelionės po Pietų Ameriką tęsinį. Tada su savo 1986-ųjų "Volkswagen Combi" autobusiuku per vieną mėnesį pervažiavome Argentiną, apsilankėme Čilėje, Brazilijoje ir grįžome į Buenos Aires. Kadangi norėjosi labiau susipažinti su šiuo žemynu, nusprendėme sugrįžti ir jau su pataisyta mašina – "Snaige" nuvažiuoti dar 9000 kilometrų“, – pasakoja M. Starkus.

Didžioji Martyno ir Vytaro kelio dalis šįkart driekėsi per Andus ir, nepaisant sudėtingų kelionės sąlygų, jiems pavyko įveikti Argentinos, Bolivijos, Peru ir Ekvadoro kelius, o galutiniu jųdviejų kelionės tašku tapo Kolumbijos sostinė Bogota.

„Tai buvo sunkiausia mūsų kelionė iš visų iki šiol buvusių, – pripažįsta M. Starkus. – Viskas buvo šalia: nuotykiai ir aukštikalnės, Mirties kelias ir sudėtingos vairavimo sąlygos, ne itin rami kriminalinė aplinka, nors kai kur – atvirkščiai – ir fantastiška gamta, ir puikūs žmonės.“

Svarbiausi pasakojimo momentai buvo užfiksuoti ir jau rugpjūtį pasirodys TV3 eteryje penkių dalių filme „Kitą kartą Pietų Amerikoje“. Sidabro kasyklos Bolivijoje, ekstremali kelionė kalnų serpantinais visiškoje tamsoje į Maču Pikču, saulėtekis ant druskos ežero kranto, delikatesu virtusios... jūrų kiaulytės – tai tik kelios detalės iš įspūdingų Martyno ir Vytaro istorijų, kurias jau greitai jie pasakos TV3 žiūrovams.

Kol televizijos žiūrovai laukia kvapą gniaužiančių reportažų, duetą spėjo solidžiai įvertinti gerbėjai internete. M. Starkaus ir V. Radzevičiaus kelionių įspūdžiams skirtas puslapis www.facebook.com/TVkeliones progreso konferencijoje „Login“ buvo pripažintas geriausiu socialinio tinklo „Facebook“ puslapiu. Šiemet interneto apdovanojimams buvo registruota daugiau nei 1,5 tūkst. interneto projektų, o karščiausia kova vyko kaip tik geriausio socialinio tinklapio „Facebook“ bei geriausio tinklaraščio kategorijose. Paskutinės kelionės iš Pietų Amerikos nuotraukos, vaizdai bei pasakojimai ir padėjo laimėti šį prestižinį apdovanojimą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder