Valstybinis Šiaulių dramos teatras į uostamiestį atveža patį populiariausią ir patį naujausią spektaklį

Valstybinis Šiaulių dramos teatras į uostamiestį atveža patį populiariausią ir patį naujausią spektaklį

Iš Šiaulių į Klaipėdą atvežami du puikūs spektakliai: keliskart festivalių prizininkas spektaklis „Duonkepio žmona“ ir pati naujausia šiauliečių premjera „Vardan tos“. Šiuos spektaklius apie meilę, ištikimybę, atleidimą ir patriotiškumą uostamiesčio žiūrovai išvys spalio 11-12 dienomis 18.30 valandą Klaipėdos dramos teatre.

Antradienio, spalio 11-osios, vakarą klaipėdiečius į teatrą turėtų atvilioti nostalgija ir smalsumas: scenoje – Klaipėdoje jau prieš kelis dešimtmečius režisieriaus Arvydo Lebeliūno statyta, o dabar Šiauliuose atgimusi prancūzų dramaturgo Marselio Panjolio romantinė istorija „Duonkepio žmona“. Mažame Prancūzijos miestelyje apsigyvena naujas duonkepys su jauna žmona. Deja, netrukus seno duonkepio gražuolė žmona naktį pabėga su jaunu piemeniu. Širdgėlos kamuojamas duonkepys nebeminko ir nebekepa, nes jis neteko meilės, kuri jam – kaip duona kasdieninė. Gyventojai iš pradžių šaiposi iš raguoto senio. Bet pritrūkę skanios duonos, kurią įpratę valgyti kasdien, miestelio gyventojai, iki tol kone visi, ir net nebežinia dėl ko, susipykę, susitelkia bendram tikslui – sugrąžinti duonkepiui žmoną.

Trečiadienį, spalio 12-ąją, scenoje spektaklis, kuriame apie rimtus dalykus kalbama su šypsena – tai satyrinis farsas „Vardan tos“. Jo neturėtų praleisti šokiruoti mėgstančio, šmaikštaus, režisieriaus Aido Giniočio gerbėjai. Šįsyk jis truputį chuliganiškai pasielgė kone su šimto metų senumo Petro Vaičiūno pjese „Patriotai“. Žiūrėti šį spektaklį apie patriotizmą, meilę ir pinigus – tikrai juokinga, tačiau po jo būna truputį lyg liūdna, lyg Lietuvos gaila. Spektaklyje „Vardan tos“ kūrybinė grupė meistriškai žongliruoja moralės ir amoralumo, patriotiškumo ir prisitaikėliškumo, meilės ir naudos kamuoliukais. Režisierius Aidas Giniotis nesislepia už modernaus teatro širmos, atvirai pareiškia, kad spektaklis gerokai kitoks, netgi drastiškas, truputį liūdnas, truputį šmaikštus ir, įspėja, skirtas suaugusiems, t. y. tinkamas asmenims nuo 14 metų.

Spektakliai rodomi Klaipėdos dramos teatro Didžiojoje salėje spalio 11-12 dienomis nuo 18.30 val. Bilietų kaina 6-12 eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder