Vaikams - unikali kelionė po džiungles

Vaikams - unikali kelionė po džiungles

Klaipėdos dramos teatras šeštadienį vaikus ir jų tėvelius kvies į išskirtinę premjerą "Džiunglių knyga: Mauglio broliai".

Tai - pirmas bendras klounų studijos "Dulidu" ir Klaipėdos dramos teatro projektas. Inscenizaciją pagal britų rašytojo, Nobelio premijos laureato Rudyardo Kiplingo (1865-1936) knygą parašė režisierė Kamilė Kondrotaitė.

Kūrinys kupinas drąsaus, draugiško ir garbingo elgesio pavyzdžių, jauniesiems žiūrovams jis žadins bendrumo, brolybės jausmą, mokys ištvermės ir atkaklumo įveikiant gyvenimo sunkumus.

Spalvingą spektaklio scenovaizdį, kostiumus įkvėpė civilizacijos nepaliestų genčių, aborigenų, menas. Siekiant įkūnyti gyvūnus, buvo pasirinkta ypač originali forma - per įvairias gentis ir kultūras. Lokys Balu primena japoną, Bagira - čigonę, smauglys - indų jogą. "Kurdama spektaklį gilinausi į japonų, indų tradicijas, ryšį su gamta", - pasakojo režisierė.

Įdomu, kad siekiant sukurti autentiškus kostiumus, bendradarbiauta su amatininkais, scenoje naudojami ir tikrų kokoso riešutų kevalai. Kostiumuose beveik nėra nė vienos siūlės - visi jie kurti archajiniu principu. "Norėjome, kad vaikai pasinertų į tikras džiungles, o ne į butaforiją. Na, o per projekcijas pažintų aborigenų meną", - teigė K. Kondrotaitė.

Išankstinėje uždaroje premjeroje dalyvavę vaikai spektaklį priėmė puikiai. Nors šis spektaklis vaikams gana sudėtingas, tačiau aktualus ir ypač patiksiantis berniukams. Aktorius Liudas Vyšniauskas, spektaklyje įkūnijęs lokį Balu, teigė, kad su vaikais labai paprasta, nes jie akimirksniu įsijungia į spektaklio veiksmą. Tik svarbu jiems nemeluoti ir nepataikauti.

Rekomenduojama vaikams nuo 6 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder