TheATRIUM“ vadovas: „Klaipėda, jūra, birželis, džiazas ir teatras“

TheATRIUM“ vadovas: „Klaipėda, jūra, birželis, džiazas ir teatras“

„Man atrodo, kad teatro vadovas neturėtų būti matomas žmogus. Teatre turi matytis kūrėjai – aktoriai ir režisieriai“, – interviu NeringaFM.lt laidai „Geros Bangos su Tomu Vėju“ sakė Klaipėdos dramos teatro vadovas Tomas Juočys. Jo vadovaujame teatre jau antrus metus iš eilės vyksta tiesiog gero teatro į Klaipėdą siekiantis atvežti festivalis „TheATRIUM“.

„Aš esu teatro profanas – atmetu bet kokį žmogų, kuris žino, kas yra teatras, kaip reikia kurti spektaklius, manosi esąs vienintelis teisus – su tokiu žmogumi nediskutuoju. Esu atviras visam teatrui koks tik yra – man įdomus ir dokumentinis, socialinis teatras, drama“, – pasakojo jis.

Nors per metus teatro vadovas pamato per 100 spektaklių – to reikalauja siekis sudaryti aukščiausios kokybės festivalio programą, – T. Juočys gyvena ne tik teatru. Tris kartus per savaitę sporto salėje jis kaunasi bokso ringe.

„Boksas – inteligentiškas sportas, kaip šachmatai. Man ypač patinka, kai varžovas pasitaiko jaunas, fiziškai stipresnis, tuomet pradedi su juo strategiškai žaisti“, – interviu juokėsi Klaipėdos dramos teatro vadovas.

Festivaliui „TheATRIUM“ organizuoti pasirinktas netipinis laikas – birželis – paskutinis teatro sezono mėnuo. Klaipėdos dramos teatro vadovo teigimu, birželį orams pagerėjus, kai kurie žiūrovai paaukodavo bilietus tam, kad galėtų pasidžiaugti saule, o ne lindėti tamsioje teatro salėje. Tačiau, T. Juočio teigimu, abi veiklas galima suderinti ir birželį Klaipėdoje paversti teatro mėnesiu.

„Festivalis vyksta birželį – lyg ir rizikingas laikas, bet man asmeniškai jis patinka. Klaipėda, jūra, vasara, džiazas – kitais metais bandysime eiti dar toliau, kad tiek pat spektaklio viešinimo kiek Klaipėdoje atsirastų ir kitose Lietuvos miestuose. Žinoma, festivalis visų pirma skirtas klaipėdiečiams, bet kodėl vilniečiui, kauniečiui neatvažiuoti į puikų spektaklį, nueiti prie jūros – birželis galėtų būti teatro mėnuo Klaipėdoje.“

Festivalis „TheATRIUM“ šiandien jau mąsto, kuo papildyti festivalį kitais metais. „Mums labai svarbu, kad Klaipėdos bendruomenė dar labiau įsitrauktų į festivalį – svarstome kitais metais surengti visuomenei atvirus susitikimus su kūrėjais. Norime plėsti geografiją, daryti dviejų dalių festivalį – tokie ateities planai. Po truputį einame giliau – šiandien jau mąstome, kas turėtų vykti šalia festivalio“, – pokalbyje sakė T. Juočys.

„Pernai festivalio programą pamatė 5000 tūkstančiai žmonių. Šiemet – bus nemažiau 7000. Jau vyksta ir derybos, planuojame, ką atvešime kitąmet. Jau dabar žinau, kad kitų metų programoje yra ypač įdomių spektaklių. Visuomet turime teatrų, kurių spektaklius būtinai norime pamatyti – mano asmeninis favoritas estų teatras „NO99“ – vienas įdomiausių, moderniausių teatrų, mano supratimu – būtinai žiūrėsime jų premjeras. Mus domina ir „Nowy Teatr“ iš Varšuvos ir nebūtinai K. Warlikowski pastatymai, mums įdomi ir jaunoji lenkų teatro režisierių karta.“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder