Požiūrį į lėlių teatrą keičianti "Materia Magica"

Požiūrį į lėlių teatrą keičianti "Materia Magica"

Vakar Klaipėdoje prasidėjo jubiliejinis, dešimtasis, tarptautinis profesionalus lėlių, objektų ir vizualiojo teatro festivalis "Materia magica".

Šiendien ir savaitgalį festivalio scenose Klaipėdos lėlių teatre, Klaipėdos dramos teatre, Apeirono teatre ir "Kultūros fabrike" publikai bus pristatyta penkiolika spektaklių iš Olandijos, Izraelio, Graikijos, Vokietijos, Lenkijos ir kt.

Festivalio "Materia Magica" programa skirta itin plačiai auditorijai. Joje yra spektaklių, skirtų vaikams ir visai šeimai, ir spektaklių tik suaugusiesiems, nemokami lėlinės animacijos kino seansai, kūrybinės dirbtuvės.

Festivalį organizuojantis Klaipėdos lėlių teatras siekia žiūrovams parodyti, kokios didelės lėlių teatro galimybės, netikėtos formos, aktualios temos ir pristato alternatyvius, netradicinius spektaklius, kuriuose itin svarbi menų sintezė.

Pasak vienos iš festivalio organizatorių, meno tarybos vadovės Agnės Pulokaitės, garsiausi šių metų programos vardai - tai brazilų kilmės Olandijoje kuriantis menininkas Duda Paiva, kuris pristatys spektaklį "Aklasis", ir Arielis Doronas, parodysiantis vieną kontroversiškiausių šių metų spektaklių "Lankymo valandos baigtos". Pašnekovė taip pat išskyrė bulgarų trupės "Puppet's Lab" spektaklį "Aš - Sizifas".

Mažuosius žiūrovus festivalyje "Materia Magica" kvies kūrėjai iš Graikijos, Izraelio, Slovėnijos, Olandijos, Lenkijos. Bus rodomi įdomiausi pastarojo sezono lietuvių spektakliai, "Auksiniam scenos kryžiui" nominuotas "Stalo teatro" spektaklis pagal 2018 m. geriausia metų knyga vaikams išrinktą rašytojos Jurgos Vilės ir dailininkės Linos Itagaki knygą "Sibiro haiku" ir Gintarės Radvilavičiūtės spektaklis "Doriano Grėjaus portretas", sukurtas Vilniaus teatre "Lėlė".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder