Oskaras Koršunovo „Žuvėdra“ skraido po Kiniją

Oskaras Koršunovo „Žuvėdra“ skraido po Kiniją

Oskaro Koršunovo ir OKT trupės spektaklis „Žuvėdra“ kovo mėnesį keliauja po Kiniją. Kovo 14-17 d. vienas geriausių Lietuvoje teatro spektaklių net penkis kartus suvaidintas senajame Pekino dramos teatre. Kovo 24-25 d. „Žuvėdrą“ turės progą išvysti Siameno „Banlam Grand“ teatro žiūrovai, o kovo 28-29 d. - Guangdžou operos teatro publika.

Tai ne jau pirmas „Žuvėdros“ nusileidimas Kinijoje. 2017 m. spalio mėnesį jis buvo tris kartus suvaidintas anšlaginėje Tarptautinio Vudženo teatrų festivalio scenoje po atviru nakties dangumi ir buvo publikos bei kritikų išrinktas vienu iš trijų geriausių festivalio spektaklių, primena Lietuvos kultūros atašė Kinijoje Agnė Biliūnaitė.

Kaip teigia režisierius O. Koršunovas, Antono Čechovo pjesė yra labai tinkama eksperimentuoti. „Žuvėdroje“ tęsiame temas, kurios yra „Hamlete“, „Dugne“: šiuolaikinis teatras, šiuolaikinis aktorius, šiuolaikinis žiūrovas. „Žuvėdra“ - tai tarsi trečioji triptiko dalis. Visas šias dalis jungia ypatingas dėmesys aktoriams”, - sako režisierius. 

Anot Lietuvos kultūros atašė, Kinijoje dramos teatro tradicija nėra ypač stipri, tad kiekvienas OKT teatro spektaklio ir publikos susitikimas neabejotinai tampa įvykiu, praplečia šios šalies žiūrovų ir kūrėjų teatro suvokimą. Nuo 2008 m. beveik kasmet į Kiniją grįžtantis O. Koršunovas ir jo trupės aktoriai Kinijoje jau yra puikiai atpažįstami, labai laukiami, o ištikimiausi gerbėjai keliauja paskui trupę iš miesto į miestą.

Šiemet rugpjūtį OKT ketina dar kartą sugrįžti į Kiniją su spektakliu „Hamletas“. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder