Mūzų globojami Klaipėdos teatrai savo šventę švęs kartu

Mūzų globojami Klaipėdos teatrai savo šventę švęs kartu

Klaipėdos dramos teatras ėmėsi iniciatyvos suburti visus uostamiesčio teatrus kartu švęsti Tarptautinę teatro dieną. Vakar įvyko pirmasis teatralų susiėjimas, kuriame paaiškėjo, kas su kuo rengs pasirodymą ir kokiai mūzai nusilenks.

Aktoriai Arnoldas Eisimantas ir Liudas Vyšniauskas teatralizuotą susitikimą pradėjo visų susirinkusiųjų dezinfekcija. Po to priminė, kad jau prieš šešerius metus buvo gimusi tradicija sukviesti visus uostamiesčio teatrus po vienu stogu, buvo surengtas festivalis "Namai". Vėliau festivalis išaugo į didelį tarptautinį teatro festivalį "TheAtrium" ir lietuviško teatro vitriną, o tradicija visiems Klaipėdos teatrams kartu švęsti profesinę šventę užgeso. Šiemet bandoma ją įžiebti vėl.

Klaipėdos dramos teatre susitiko dvylikos teatrų atstovai. Susėdę ratu jie traukė kaspinus. Vienas kaspino galas teko vienam teatrui, kitas - kitam. Taip suporuoti teatrai kartu rengs pasirodymą. Po to poros traukė dar vienus burtus, dar vieną kaspiną, kurio kitame gale buvo mūzos. Tos mūzos padiktavo teatralams pasirodymo žanrą.

Taigi Teatro dienai skirtame renginyje žiūrovai pirmą kartą išvys teatro "Judesio erdvė" pasirodymą kartu su Klaipėdos valstybiniu muzikiniu teatru. Šio dueto mūza Persichorė įpareigojo šiuos teatrus atiduoti duoklę šokiui ir chorinei muzikai. Šeiko šokio teatras kartu su Benu Šarka pasirinko elegijos mūzą Eratą, Taško teatras ir "Lino lėlės" atiduos duoklę muzikos mūzai Euterpei, Klaipėdos dramos teatras ir Klaipėdos lėlių teatras pagarbins epinės poezijos mūzą Kaliopę, pantomimos teatras "A" ir Klaipėdos jaunimo teatras savo pasirodymą dedikuos istorijos mūzai Klėjai, o Apeirono teatras ir klounų studija "Dulidu" surengs lyrinės poezijos mūzai Polimnijai skirtą pasirodymą. Mūzą, globojančią žvaigždes, astronomijos dievaitę Uraniją, pasirinko renginio vedėjai L. Vyšniauskas ir A. Eisimantas.

Tarptautinė teatro diena bus švenčiama Klaipėdos dramos teatre kovo 27 dieną. Šventę vainikuos tradicinė uostamiesčio teatralų apdovanojimo "Padėkos kaukėmis" ceremonija. Jos metu įteikiamos ne daugiau kaip trys nominacijos labiausiai pasižymėjusiems Klaipėdos teatrų atstovams.

 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder