„Klaipėdos jaunimo teatras“ kviečia mažuosius pasitikti vasarą

„Klaipėdos jaunimo teatras“ kviečia mažuosius pasitikti vasarą

Klaipėdos jaunimo teatras kviečia visus mažuosius teatro mylėtojus į spektaklį „Voro vestuvės“, šiandieną ir rytoj vyksiančius Vilniuje (Lietuvos vaikų ir jaunimo centre) ir Kaune (Žalgirio arenos „Bosca“ amfiteatre).

Sezono uždarymą Klaipėdos jaunimo teatras tęsia gastrolėmis dvejuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Vaikai kviečiami pasitikti vasarą ir artėjančias atostogas su itin žaismingu spektakliu „Voro vestuvės“ (rež. Valentinas Masalskis). Į Vilniuje esantį Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą ir Kauno Žalgirio arenos „Bosca“ amfiteatrą kviečiami ne tik pradinių klasių moksleiviai per Kultūros paso sistemą, bet ir vaikai, priklausantys socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms. Šie vaikai į teatro akciją kviečiami nemokamai. Idėją į spektaklį pakviesti visus vaikus, pasiūlė ir parėmė Klaipėdos jaunimo teatro draugai – TELE2.

Pagal Justino Marcinkevičiau poemą „Voro vestuvės“ Klaipėdos jaunimo teatro sukurtas muzikinis spektaklis vaikams yra šmaikšti ir pamokanti istorija bei muzikali alegorija, išryškinanti mūsų pačių ydas. Žiūrovai spektaklio metu susipažins su įspūdingu ir grėsmingu voru Tabalai, su jo pakalikais vabalais ir su saulę nuo voro ginančiais paukšteliais. Ir ne tik susipažins – visa publika, tiek vaikai, tiek jų tėveliai galės ir patys dalyvauti grumtynėse ir kovoje dėl saulės.

Spektaklis „Voro vestuvės“ išsiskiria netikėtais scenografijos sprendimais. Aktoriai kostiumus ir rekvizitą kuria iš paprastų, bet tarsi iš naujo atrastų daiktų, pavyzdžiui, darbinės pirštinės tampa paukščių plunksnomis. Toks kūrėjų pasirinkimas neatsitiktinis. Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai siekia, kad vaikai teatre ne tik puikiai praleistų laiką, bet ir lavintų savo vaizduotę, fantaziją ir atsleistų savo neribotas kūrybos galimybes.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder