Klaipėdiečiai kviečiami burtis į naują gentį

Klaipėdiečiai kviečiami burtis į naują gentį

Besitęsiant tarptautiniam teatro festivaliui "TheATRIUM" šeštadienį Klaipėdos dramos teatre bus parodytas unikalus, Lietuvoje dar nerodytas šokio performansas "Shake the Devil". Tai - bendras šokio teatro "PADI DAPI Fish" ir prancūzų choreografo Albano Rišaro (Alban Richard) projektas, kuriame dalyvaus ne tik profesionalūs šokėjai, bet ir studentai, moksleiviai bei šokyje patirties neturintys uostamiesčio gyventojai.

Anot šokio teatro "PADI DAPI Fish" vadovės, choreografės Agnijos Šeiko, iš viso performanse pasirodys apie 40 žmonių, iš kurių mažiausiai šokėjai - vos septyneri, vyriausiai - daugiau nei penkiasdešimt.

Choreografas A. Rišaras džiaugėsi galimybe padirbėti su klaipėdiečiais: "Žmonės, neturintys patirties šokant, dirba labai nuoširdžiai ir dėl to rezultatai būna stebinantys. Viskas, ką jie daro, yra tikra. Jei paprašau kurio nors performanso dalyvio paliesti kitą žmogų, jis taip ir padaro. Profesionalams tai kartais tampa sunkiau, nes jie turi didelę vaizduotę, techniką, jie stengiasi kiekvieną veiksmą atlikti ypatingai."

Performansas "Shake the Devil" išsiskiria netradiciniu savo konceptu.

"Šis projektas įdomus tuo, kad primena gyvą, judantį muziejų. Na, o žmonės kviečiami po jį vaikščioti, iš arti stebėti judančius objektus ir patirti kolektyvinius jausmus", - sakė A. Rišaras.

Judesio spektaklio tema - ritualai. Greiti, aktyvūs, lėti, liūdni, abstraktūs, pagoniškas apeigas primenantys ritualai, vykstantys, kūrėjų žodžiais, ištęstame laike, tikimasi, suburs žiūrovus į naują gentį ir galiausiai privers jų kūnus judėti.

Spektaklis apie 18.15 val. prasidės Teatro aikštėje. Netrukus po to šokėjai žmones pakvies į didžiąją teatro salę, kurioje neliks žiūrovams skirtų sėdimųjų vietų, o po performanso renginys persikels atgal į lauką. Čia skambės muzika, šokti bus raginami ir žiūrovai.

Lietuvių ir prancūzų šiuolaikinio šokio meistrų bendradarbiavimas prasidėjo prieš vienerius metus. Tai - tęstinis, trijų etapų projektas, kurį realizuojant Klaipėdoje buvo rengiamos kūrybinės dirbtuvės. Anot A. Šeiko, tikimasi ir toliau kartu siekti kūrybinių tikslų. Bendradarbiavimas su šiuolaikinio šokio kūrėjais iš Prancūzijos Klaipėdai yra puiki galimybė patobulėti šioje šokio srityje.

"Tikimės, kad ši pažintis padės Klaipėdai tapti šiuolaikinio šokio centru", - mintimis dalinosi A. Šeiko.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder