Jūros maestro paroda

Jūros maestro paroda

Šiandien, gegužės 24 d., 17.30 val. Rūtų galerijoje (Danės g. 9) atidaroma Edvardo Malinausko tapybos darbų paroda "Gyvename prie Baltijos".

"Klaipėda - tai mūsų miestas prie jūros, kuriame užaugau, kur prabėgo vaikystė, kuriame lyg šiol gyvenu. Mačiau karo suniokotą Klaipėdą, matau dabartinę, kasdien gražėjančią. Daug šimtmečių mūsų protėviai kovojo už teisę gyventi prie jūros. Jūra - tai mūsų bendravimas su pasauliu, tai mūsų atgaiva, mūsų džiaugsmas. Prie jūros būdamas pajunti gamtos stichiją. Ji būna pikta, ji būna švelni, ji visada nenusakoma. Prie jos pasijauti laisvu žmogumi. Su jūra aš suaugau, ji manyje. Tapęs dailininku, atiduodu jūrai duoklę. Aš jos nepiešiu, netapau, aš ją garbinu. Per savo jausmus parodau Lietuvos žmonėms, kokį turtą, kokį grožį mes turime. Norėčiau, kad žmonės, žiūrėdami į mano paveikslus, pajustų tai, ką jaučiu aš", - sako žymiausias Lietuvos marinistas Edvardas Malinauskas, tradiciškai savo kūrybą pristatantis parodoje savo gimtadienio proga.

MEILĖ. Didžioji Edvardo Malinausko meilė yra Baltijos jūra.

Šiandien tapytojui sukanka 82-eji. Gimė E. Malinauskas 1937 gegužės 24 dieną Radviliškyje. Po karo 1946 metais su tėvais atvyko į Klaipėdą. Čia baigė vidurinę mokyklą. 1963 metais baigė studijas valstybiniame Vilniaus dailės institute. Nuo 1969 metų dirbo Klaipėdos vaikų dailės mokyklos direktoriumi, paskui - mokytoju toje pačioje mokykloje. E. Malinauskas yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Nuo 1965 metų jo kūryba buvo pristatyta personalinėse parodose daugelyje Lietuvos miestų, Maskvoje, Suomijoje, Vokietijoje, Lenkijoje.

"Dabar esu laisvas menininkas. Tapau jūras, portretus, kuriu kompozicijas. Į studiją einu kasdien kaip į darbą, tačiau kūrybos darbu nelaikau: tai tiesiog pats gyvenimas", - sako dailininkas.

Dailininkas tapo ir kompozicijas, portretus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder