Jei danguje ir širdyje dargana, kviečia Šekspyras

Jei danguje ir širdyje dargana, kviečia Šekspyras

Rugpjūčio 17-19 dienomis pajūryje gastroliuos Nacionalinis Kauno dramos teatras, pristatydamas vieną naujausių premjerų – komediją „Vasarvidis“ pagal V. Šekspyro pjesę „Vasarvidžio nakties sapnas“. Kaip ir sunkokai prognozuojami vasaros orai, Šekspyras yra maloniai nenuspėjamas – pjesėje daug netikėtų siužeto vingių ir santykių peripetijų.

Komedija rodoma trijuose pajūrio miestuose: 08 17 d. Palangos senojoje gimnazijoje, 08 18 d. Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ bei 08 19 dieną Klaipėdos dramos teatro mažojoje scenoje. Spektaklyje vaidina jaunosios kartos Nacionalinio Kauno dramos teatro aktoriai Eglė Grigaliūnaitė, Neringa Nekrašiūtė, Martyna Gedvilaitė, Goda Petkutė, Andrius Gaučas, Gytis Laskovas, Gintautas Bejeris ir Pijus Narijauskas.

Raktas – aktorių žaidimas

Manoma, jog žymusis britų dramaturgas Viljamas Šekspyras pjesę ,,Vasarvidžio nakties sapnas“ parašė 1594-1596 m. laikotarpyje. Būta nemažai spėlionių, kam ją sukūrė. Viena iš jų, jog aristokratiškų vestuvių linksmybėms, kita – pačiai Anglijos karalienei. Kaip bebūtų, ši pjesė sulaukė didžiulio pasisekimo ir yra dažnai statoma pasaulinėse teatro scenose. Galbūt šios komedijos sėkmės paslaptis – autoriaus rašymo stilius, mat šiame kūrinyje jis meistriškai jungia kelias siužeto linijas, įterpdamas ir mitologinę literatūrą.

Spektaklis ,,Vasarvidis“ nuotaikingai ir jaunatviškai pasakoja apie stebuklingą meilės galią – tereikia atverti akis ir prasidės magiškas nubudimas. Meilės kerams paklūsta visi – ryžtingi jaunuoliai ir drovios merginos, karaliai ir kunigaikščiai, fėjos ir net dievai. Ji užklumpa netikėtai ir išeina neįspėjusi. Ji apdovanoja ypatingomis galiomis ir paverčia bejėgiais. Ji nepavaldi logikos dėsniams ir nepaklūstanti protui. Ji džiugina ir žeidžia. Turtina ir sekina. Ji yra dovana, netgi tada, kai myli asilą. Režisierė E. Kižaitė sukūrė savąją pjesės interpretaciją, pagrindinį vaidmenį patikėdama elfui Pakui, kurio burtai sukelia nesusipratimus – kažkas kažko nebemyli, įsimyli ne tą. Anot spektaklio režisierės, šio spektaklio raktas – aktorių žaidimas. Ir išties – spektaklis prabėga kaip akimirka, o po nuotaikingo vestuvinio šokio iškyla klausimas: „Jau pabaiga?“.

Išvien su gamta

Kadangi spektaklio ,,Vasarvidis“ veiksmas vyksta gamtoje, scenografė bei kostiumų dizainerė Justė Kondratė pasirinko aplinkai draugišką sprendimą ir tvarios mados koncepciją – visi spektaklyje naudojami kostiumai ir scenografijos elementai buvo sukurti iš nebenaudojamų drabužių ir daiktų, o pats scenovaizdis primena elfo Pako siuvyklą, kurioje veikėjai ne kartą pakeičia apdarus.

Spektaklis skiriamas visiems žiūrovams nuo 14 metų. Režisierė E. Kižaitė spektaklį dedikavo plačiam žiūrovų ratui: „Pirmieji rimtesni įsimylėjimai prasideda paauglystėje. Bet tuo pačiu norisi, kad visi prisimintų savo meilės „kančias“, atpažintų save ir tuo pačiu iš savęs pasijuoktų.“

PALANGOJE bilietai parduodami:

* nuo 12 val. prie Palangos senosios gimnazijos (Jūratės g. 13/Maironio g. 1);

* nuo 12 val. prie Palangos Kurhauzo salės (Grafų Tiškevičių al. 1).

NIDOJE bilietai parduodami:

*  nuo rugpjūčio 13 d. prie Nidos KTIC „Agila“ (Taikos g. 4, Nida).

KLAIPĖDOJE bilietai parduodami:

* Klaipėdos dramos teatro bilietų kasoje (Teatro g. 2, Klaipėda).

Bilietų kainos: 10, 12, 15 €

Bilietų taip pat galima įsigyti visose „Tiketos“ kasose bei internetu – www.tiketa.lt ir www.teatrai.lt.

Daugiau informacijos www.dramosteatras.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder