Įteikti KVMT apdovanojimai „Pagauk bangą“

Įteikti KVMT apdovanojimai „Pagauk bangą“

Pajūryje užgimė nauja tradicija - Tarptautinės teatro dienos proga Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kūrėjams pirmąkart buvo įteikti apdovanojimai „Pagauk bangą“.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje ketvirtadienio vakarą vykusio renginio metu dauguma teatro artistų buvo sau neįprastame žiūrovų vaidmenyje. Tačiau tokios prabangos negalėjo sau leisti du šventinę ceremoniją vedę teatro solistai – Gytis Šimelionis ir Tadas Jakas.

Griausmingais žiūrovų aplodismentais buvo pasitiktos pirmosios apdovanojimų nominacijos: „Metų muzikinis švyturys“ atiteko vyriausiajam teatro dirigentui Tomui Ambrozaičiui, „Metų debiutas“ – solistei Rosanai Štemanetian, o „Metų artiste“ pripažinta dainininkė Beata Ignatavičiūtė.

Salė plojo atsistojusi teikiant nominaciją „Metų nematomas“, kuri skirta teatro aprengėjų komandai už teatro garderobo perkėlimą į kitas patalpas ir jo sutvarkymą. Apdovanojimą atsiėmė aprengėja Paulina Arlauskienė.

Rečiau žiūrovų matomiems darbuotojams atiteko ir dar viena nominacija „Metų darbštuolis“, kuri buvo įteikta teatro scenos darbininkų komandai. Apdovanojimą į rankas pirmasis gavo jau du dešimtmečius Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre dirbantis Vytautas Pangonis.

Nominacijos „Metų misija“ apdovanojimas už pernai pradėtų teatro pastato rekonstrukcijos darbų pradžią įteiktas bene labiausiai apdovanojimo nustebintai teatro vadovei Laimai Vilimienei. „Teatrą statome visi kartu, tik kiekvienas savaip. Todėl tai mūsų visų nominacija“, - pabrėžė L. Vilimienė.

Nominacija „Metų iššūkis“ už Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro perkraustymą į laikinas patalpas skirta Ūkio skyriaus vedėjai Valei Vilčiauskienei. Į vakaro vedėjų klausimą, kaip pavyko sėkmingai įgyvendinti šią beveik neįmanomą misiją, laureatė atsakė: „Burtų lazdelės neturiu: misija tapo įmanoma Jūsų visų dėka“.

Vakaro metu išaiškėjo ir brangiausias teatro turtas: nominacija „Teatro lobis“ atiteko ilgamečiui Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dirigentui Stasiui Domarkui, balandžio 15-ąją pasitiksiančiam savo 80-ąjį gimtadienį. Akcentuodama, kad S. Domarkas teatro labui dirbo ir tebedirba atsidavęs bei su ypatingu kūrybiniu užsidegimu, apdovanojimą jam įteikė teatro vadovė L. Vilimienė. Kuklusis maestro jai prieštaravo teigdamas, kad neįkainojami „lobiai“ yra visi teatro darbuotojai.

Didžiausia renginio intriga tapo nominacijos „Publikos simpatija“ laureatas, kurį slaptu balsavimu išrinko teatro spektaklių žiūrovai. Publika daugiausiai simpatijų šįmet delegavo solistui Steponui Zoniui, kuriam atiteko specialus restorano „Charlotte“ įsteigtas prizas.

Už ilgametį darbą Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre taip pat buvo pagerbti Jolanta Voludskytė, Ingrida Girdvainienė ir Rimantas Lenkauskas.

Visiems garbingos komisijos išrinktiems „Pagauk bangą“ apdovanojimų laureatams buvo įteiktos dailininkės-juvelyrės Aušros Mačiulaitienės sukurtos simbolinės „Bangos“ ir diplomai. Susirinkusius teatralus linksmino Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Vaikų operos studija, improvizacijos meistras Milo Longo, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto Džiazo katedros fakulteto studentų ansamblis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder