Inga ir Aurimas Žviniai pirmąkart tapo pora ir scenoje

Inga ir Aurimas Žviniai pirmąkart tapo pora ir scenoje

Gyvenimo ir scenos partneriams, kolegoms aktoriams Ingai (Norkutei) ir Aurimui Žviniams teko vaidinti aistringą porą. Tai toks pirmas kartas per jų kūrybinę karjerą: išdaigininkas režisierius Aidas Giniotis spektaklyje "Vardan tos" (pagal Petro Vaičiūno pjesę "Patriotai") jiems davė meilužių Liubos Lietuvės ir Petro Velykio vaidmenis.

Apie atradimus scenoje ir santykiuose pora kalba tai ramiai vienas kitam pritardami, tai vienas kitą pertardami ar užginčydami, nustebindami vienas kitą.

Jūsų meilės istorija išnarstyta po kaulelį jau prieš dešimtmetį. Per tuos metus teko dirbti ir atskirai, ir greta, bet niekada neteko vaidinti poros, įsimylėjėlių, sutuoktinių, meilužių. Naujasis Aido Giniočio spektaklis jus suporavo. Ar tai jūsų netrikdo, nekyla problemų, kaip neparodyti per daug arba nepasirodyti dirbtinai?

Inga: Scenoje su Aurimu esame partneriavę ir anksčiau, nemažai spektaklių vaidinę kartu, bet niekada neteko būti pora. Kai pradėjome dirbti, būdavo momentų, kad kūrybiniame procese kažką pasakai ar padarai ir pagalvoji, ar čia leidi sau daugiau, lyg kalbėdama su vyru, o ne tik su scenos partneriu. Bet paskui viskas atsistojo į savo vietas: juk kotletų į sceną nesineši. Ir turiu pasakyti, kad Aurimas labai geras partneris scenoje irgi.

Aurimas: Vaidinti aistrą vienas kitam tenka pirmą kartą ir galiu pasakyti, kad tai manęs nevaržo. Gal net atvirkščiai - tam tikrais momentais gali leisti sau laisviau jaustis, nebijoti improvizuoti, ieškoti. Kartais režisierius Aidas Giniotis mus sustabdydavo "na, na, na, va tuos dalykus namie pabaigsite". Pranašumas šiame spektaklyje tas, kad vaidyba tokia labiau šaržinė, groteskiška.

O ar neiškilo grėsmė, kad repetuojant kartu ilgos repeticijų valandos nesibaigs ir namuose?

Aurimas: Čia jau ta kita medalio pusė, bet tikrai taip nėra, kad be paliovos repetuojam.

Inga: Jau esame išmokę nebeparsinešti darbo namo. Aišku, to neišvengsi, juk kyla ir ginčų, ir nuomonės išsiskiria. Bet iš tiesų stengiesi namuose neapkrauti savo žmogaus, negraužti jo ir stengiesi vadovautis logika, kad namie jis - tavo vyras, o tu - jo žmona.

O kaip reagavote į režisieriaus Aido Giniočio pasiūlymą vaidinti meilužių porą ir dar tokiame satyriniame farse?

Aurimas: Vaidmenį gauti tai gauni, bet iš pat pradžių buvo neaišku, kaip viskas atrodys. Tik darbo metu išaiškėjo, ką, kur ir kaip daryti. Mes, aktoriai, kasdien gaudavome po naujai parašytą sceną. Režisierius šią Vaičiūno pjesę realiai visiškai perrašė. Jei dėl Ingos vaidmens (Liubos) jis iš pat pradžių buvo tikras, tai dėl manęs jis nebuvo garantuotas. Aš iš pradžių lyg ir turėjau būti Liubos vyras Napoleonas Lietuvis ir mus su kitu aktoriumi Aurimu Pintuliu kurį laiką jis vis bandė, kaitaliojo vietomis ir stebėjo. Kol galiausia pasirinko. Giniotis labai gerai žino, kur paspausti, kur "palazdavoti" ir kur nuraminti, kur sustabdyti.

Inga: Aidas Giniotis dirbo ne tik kaip režisierius, bet ir kaip geras pedagogas. Tai buvo labai gera patirtis. Šitą patriotišką Vaičiūno pjesę jis statė su didžiule atsakomybe, su didžiule meile Lietuvai. Nors jis ją visiškai perrašė, šaržavo, viskas spektaklyje labai rimta. Ir labai gera, kad jis šią medžiagą atvežė statyti į Šiaulius.

Ar šie vaidmenys įnešė naujų spalvų į jūsų, kaip poros, gyvenimą?

Inga: Aš labai noriu pagirti Aurimą (beje, tai sakė ir kiti kolegos aktoriai) už šitą vaidmenį. Jis taip atsiskleidė. O iki tol režisieriai jam neduodavo charakterinių vaidmenų. Jis vis turėdavo būti toks teisingas, balsingas lietuvis. Man tai buvo gera ir malonu. Ir man išvis labai patinka ta mūsų trijulė - aš, Aurimas ir Aurimas Pintulis. Visada įdomu išbandyti partnerį, kurio nesi išbandžiusi scenoje, labai faina, vyksta tokie atradimai. O su Aurimu labai norėčiau dar ir dar dirbti (dabar šneku kaip aktorė). Jis patikimas.

Negi per visus darbo metus teatre nepasvajodavote vaidinti poros senoje, televizijoje?

Aurimas: Ne.

Inga: Taip.

Aurimas: Ar mes fantazavome apie vaidmenis kartu? Ko gero, gal ir ne. O gal ir buvo, bet aš neatsimenu.

Inga: O man buvo visokių minčių. Na, aš neįsivaizdavau, kad mes vaidinsime Romeo ir Džuljetą. Bet kartais rimtai įsivaizduodavau, kaip mes vaidiname meilės scenas. Ir aš trupučiuką pavydėdavau, kai Aurimas vaidindavo su kitomis...

Aurimas: Tikrai?..

Inga: Rimtai.

O kaip reagavo jūsų artimieji, pamatę jus vaidinančius aistrą per premjerą "Vardan tos".

Abu: Oi, dar nematė. Dar labai nauja ta premjera, net artimieji nespėjo pamatyti. Gal atvažiuos į Palangą, kur Senojoje gimnazijoje vaidinsime šį spektaklį rugpjūčio 6 ir 20 dienomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder