"Čikagai" - garantuota sėkmė

"Čikagai" - garantuota sėkmė

Klaipėdos apygardos teisme trečiadienį ko gero pirmą kartą gyvenime skambėjo muzika ir dainos ir buvo šokama ant teisėjų stalo. Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras čia surengė premjerinio miuziklo "Čikaga" pristatymą.

Teismo aplinka pasirinkta neatsitiktinai. Miuziklas "Čikaga" tai - muzikinė baudžiamojo teisingumo satyra, pasakojanti apie dvi dėmesio ir pripažinimo siekiančias žudikes, kurių charakterius kuria atrankose laimėjusios solistės Gabrielė Bielskytė, Edita Bodrovaitė, Oneida Kunsunga, Beata Ignatavičiūtė. Miuziklo režisierė - Rūta Bunikytė, kuri Muzikinio teatro scenoje jau sėkmingai pristatė kriminalinio žanro miuziklą "Boni ir Klaidas".

"Čikagos" veiksmas vyksta devyniolikto amžiaus pradžioje. Man labai įdomūs tie Alkaponės laikai, kai moterys buvo labai karštos ir seksualios, o vyrai - stiprūs. Tokie jie bus ir šio miuziklo scenoje, nors sceninis laikas bus artimesnis dabarčiai", - sakė režisierė.

Miuziklo kviestinis dirigentas iš Londono Derekas Barnes pažymėjo, jog kurti tokį miuziklą savo patalpų neturinčiame teatre ir net ne teatro scenai yra didžiulis iššūkis, kurį priimti galima tik turint tokius talentingus daininkus, muzikantus, šokėjus, kokius jis atrado Lietuvoje.

Klaipėdos vlstybinio muzikinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas gi pridūrė, kad uždarius teatrą nėra kur trauktis ir tenka kurti laiko patikrintus, žiūrovų antplūdį garantuojančius spektaklius didžiosios arenų scenoms. Miuziklo "Čikaga" premjera įvyks "Švyturio" arenoje gruodžio 7 d. Bilietų į šį pasirodymą jau seniai nėra. Po to dar miuziklas bus rodomas Kauno, Šiaulių arenose ir sugrįš į kultūros centrą "Žvejų rūmai", kuriame šiuo metu reziduoja Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kolektyvas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder