Žvejų rūmuose - garso performanso  „Unduo dubuo“ premjera

Žvejų rūmuose - garso performanso „Unduo dubuo“ premjera

Rugsėjo 24 d. 19 val. vienas ryškiausių Lietuvos performansų kūrėjų, režisierius Benas Šarka (teatro trupai „Gliukai“) kartu su vilniečiais kompozitoriais Vladu Dieniniu ir Gediminu Jakubka kvies eksperimentinės muzikos mėgėjus į garso pasirodymą „Unduo dubuo“.

Jau šį šeštadienį Klaipėdos m. savivaldybės kultūros centre „Žvejų rūmai“ įvyksiantis performansas leis pasinerti į B. Šarkos, V. Dieninio ir G. Jakubkos garso vibracijas bei patiems jas kurti. Į bendro garso paieškas menininkai leisis scenoje sujungdami kasetinius grotuvus, efektinius pedalus, modulinius sintezatorius ir begalę kitų instrumentų.

Idėjos autorius B. Šarka teigia: „Mes esame dubenys, mūsų kaukolės – tarsi dubenys. Smegenys kaukolėje – kaip aisbergas vandenyje. Atrodo, kad atmintis, žinios ir emocijos mumyse jau užprogramuotos. Pasirodymo metu mes ieškosime atsakymo į klausimą, kas yra tas vanduo ir kas sklinda iš mūsų.“

Pirmąją pasirodymo versiją žiūrovai išvydo šią vasarą įvykusiame festivalyje „Velnio akmuo“, kur atlikėjai gryname ore žiūrovus būrė „Masinės hipnozės seansu“, susidėjusiu ne tik iš muzikos bei judesio, bet ir į orą pokšinčių molio dulkių.

Teatro šamanu tituluojamas Benas Šarka baigė režisūrą Valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultete ir Klaipėdoje įkūrė „Gliukų“ teatrą, balansuojantį ant performanso ribos. Menininkas kuria autorinius spektaklius, performansus, taip pat dalyvauja kitų režisierių, menininkų projektuose kaip kviestinis aktorius ar performanso atlikėjas.

Kompozitorius Vladas Dieninis nuo 2008 m. kuria muziką, garso dizainą ir garso inscenizacijas šiuolaikinio šokio spektakliams, teatrui, bendradarbiauja su tarpdisciplininio meno projektais.

Muzikos kūrėjas Gediminas Jakubka aktyviai dalyvauja eksperimentinėje muzikinėje scenoje jau dešimtmetį ir šiuo metu yra grupės „Vilkduja“ instrumentalistas, ne mažesnio publikos susidomėjimo sulaukia ir jo muzikinės selekcijos, o kaip garso režisierius ir garso dizaineris G. Jakubak bendradarbiauja su kino ir šiuolaikinio šokio kūrėjais.

Pasirodymo kaina 5 €. Bilietus galima įsigyti prieš renginį Klaipėdos m. savivaldybės kultūros centro „Žvejų rūmai“ kasose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder