Žurnalistai valstietiškai šventė Spaudos dieną

Žurnalistai valstietiškai šventė Spaudos dieną

Kiekvieną gegužės 7 d. minima Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Tad penktadienį po darbų Klaipėdos regiono žurnalistai linksmame vakarėlyje, kurį apsirengęs tautiniu kostiumu valstietiškai pakiliai vedė radijo stoties „Laluna“ žurnalistas Žydrūnas Naujokas, tapęs agrokultūros puoselėtoju, atšventė savo profesinę dieną. Pasveikinti ŽENIA (žurnalisto entuziasto nepriklausomo informatoriaus apdovanojimas) nominacijų laureatai, kuriuos tradiciškai renka patys žurnalistai. 

Šį renginį  jau  devynerius  metus  organizuoja Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos apskrities skyrius.

Kaip  prognozuota, „Metų praradimas“ – Gintaras Vaičekauskas, metęs žurnalisto darbą ir patraukęs arti dirvonų į Lietuvos Seimą. O šlovės spinduliuose maudėsi „Lietuvos ryto“ žurnalistas Gediminas Pilaitis, tapęs vos ne pusės nominacijų nugalėtoju.

Prieš prasidedant linksmai šventei VšĮ Klaipėdos šventės vadovas Romandas Žiubrys įteikė savo apdovanojimą pačiam Ž. Naujokui (seniai vertas dėmesio) už tai, kad pernai Jūros šventės metu  jis, pristatydamas šventinės eisenos dalyvius, tuometinį premjerą Algirdą Butkevičių pavadino Algirdu Brazausku. Buvusiam kolegai R. Žiburys padovanojo nuotraukų, kuriose įamžintos A. Butkevičiaus reakcijos, rinkinį.
Žurnalistus su profesine švente sveikino Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, pastebėjęs, kad tautinis kostiumas tinka ir pirmokui, ir Ž. Naujokui, bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, padėkojęs, kad rašoma ir apie uostą bei pageidavęs, kad iš 10 straipsnių trijuose būtų rašoma apie gėrį.

Nominacijos „Metų atradimas“ laureatu tapti pretendavo Balticum Tv žurnalistas Paulius Selezniovas  už bandymą su Klaipėdos patruliais peršokti Vaičekausko reidą; interneto portalo „Airijos diena“ žurnalistė Palmira Martinkienė  už atrastą naują emigracijos būdą – keliesi ir guli Klaipėdoje, dieną praleidi Airijoje; dienraščio „Vakarų ekspresas“ žurnalistė Gražina Juodytė už netikėtai atrastą „Gražiausią knygą“ – trečias kartas nemeluoja, o ketvirtas garantuoja; nepriklausomas žurnalistas Mindaugas Milinis už tai, kad žurnalistinio bado prispaustas atrado Klaipėdos krašto pinigus. Visi stengėsi, o laimėjo G. Juodytė.

Nominacijos „Metrų praradimas“ laureatu tapti pretendavo buvusi portalo DELFI žurnalistė Virginija Spurytė – nelaukdama žurnalistinės pensijos, apsidraudė visam gyvenimui; buvęs Balticum Tv laidos „Reidas“ redaktorius Gintaras Vaičekauskas už tai, kad girtus ir linksmus uostamiesčio vairuotojus iškeitė į niūrius Seimo blaivininkus; interneto portalo VE redaktorius Karolis Rupkus  už tai, kad supratęs, jog jo grožis portale liks nepastebėtas, patraukė į grožio industriją; buvusi Balticum Tv žinių redaktorė Silvija Mockuvienė  už tai, kad raibas žurnalisto plunksnas iškeitė į pilką valdiško geniuko darbą; buvęs Metų atstovas spaudai Kęstutis Butvydas  už tai, kad Klaipėdos žurnalistus paliko vienus klaidžioti teismo koridoriais. G. Vaičekauskas laimėjo tik 2 balsų persvara.

Nominacijos „Metų skrydis“ laureatu tapti pretendavo dienraščio „Vakarų ekspresas“ reporteris Rytis Savickis  už purptelėjimą iš reporterio į redaktoriaus kėdę ir atgal;  to paties dienraščio senbuvis Džiugas Lukoševičius  už tai, kad ilgai tupėjęs pagaliau pystelėjo (kalbininkai leidžia vartoti šitą žodį) į dar šiltą Ryčio kėdę; Klaipėdos dramos teatro aktorė Eglė Jackaitė  už tai, kad, dulkėtuose teatro užkulisiuose negavusi auksinio scenos kryžiaus, užsikrovė „Lalunos“ kryželį; Balticum Tv žinių vyriausioji redaktorė Jolanta Puodžiūnienė  už gegutės skrydį  į Balticum Tv lizdą. Laimėjimu džiaugėsi D. Lukoševičius.

Garbingiausios nominacijos „Metų knyslys“ laureatu tapti pretendavo dienraščio „Klaipėda“ žurnalistė Asta Aleksėjūnaitė  už Eketės tvenkinio dumble išknistus gaidjurginio griaučius; Balticum Tv reporteris Vitalijus Čepas – už suknistą Savivaldybės daržą, ieškant už viršvalandžius nuknistų pinigų; interneto portalo „15 min“ žurnalistė Aurelija Kripaitė-Jašinskienė už Eketės tvenkinio išknisimą gelbėjant dūstančias žuvis;  dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistas Gediminas Pilaitis  už atknistą kapitono Liudviko Stulpino skulptūrą Mičigano ežere. Pastarasis  laimėjo.
 
Nominacijos „Metrų praskridimas“(didžiausias liapsusas) laureatu tapti pretendavo laikraštis „Bundanti Klaipėda“ už pirmąją pseudo laisvo žodžio antį, panašią į valstiečių gandrą; dienraščio „Klaipėda“ sporto žurnalistas Česlovas Kavarza  už tai, kad demaskavo „Neptūno“ krepšininkus – pasirodo, jie žaidžia Lietuvos rankinio lygoje; laikraščio „Vakaro žinios“ žurnalistas Darius Čiužauskas  už dviračio išradimą – Palangoje, pasirodo, važinėja ir keturračiai dviračiai...; dienraščio „Vakarų ekspresas“ vėl reporteris Rytis Savickis už supainiotas Prižginto žmonas – Laimos žodžius iliustravo Vilijos nuotrauka. Laimėjo „Bundanti Klaipėda“.
 
Specialus Lietuvos žurnalistų sąjungos Klaipėdos skyriaus apdovanojimas „Metų žurnalistas“ atiteko P. Martinkienei. Ji buvo labai nustebinta. 
 
Metų atstovu spaudai tapo AB Vakarų laivų gamyklos atstovė spaudai Jolanta Toliušytė. Ji pasidžiaugė, kad pagaliau įvertintas ir jos 6 metų darbas.
 
Kariškiai išgraviruota didžiule šovinio tūta apdovanojo V. Čepą , nes niekas daugiau ir taip gražiai nepakalbėjo apie Lietuvos kariuomenę.
 
Nominacijos „Metų akis“(skirta fotoreporteriams) laureatu netikėtai tapo žurnalistas G. Pilaitis. Specialiu prizu „Nikės plunksna“, kurį įsteigė Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikiėnė ir jau teikia antrą kartą, apdovanotas G. Pilaitis (gal jau verta paieškoti korupcijos apraiškų?).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder