"Žaismingos muzikos orkestras XVI"... virtuvėje!

"Žaismingos muzikos orkestras XVI"... virtuvėje!

Skelbiame džiugią žinią, kad naujausia „Žaismingos muzikos orkestro“ serija vasario 24 dieną vyks.. virtuvėje! Ja trumpam taps Klaipėdos koncertų salės scena. Linksmą programą visai šeimai rengia klaipėdiečiams puikiai pažįstamas dirigentas Mindaugas Piečaitis. Tiek jaunus, tiek ir vyresnius klausytojus koncerte džiugins muzikinės ir teatrinės improvizacijos pagal Boguslavo Martinu kūrinį „Kulinarinis šou“ / „La revue de cuisine“. Jose netrūks žaismės, kūrybinės išmonės ir netikėtumų. Aktorių Evelinos Lozdovskajos, Margaritos Intaitės, Donato Želvio ir Pranciškaus Megelinsko virtuvinėms istorijoms ir išdaigoms akompanuos Klaipėdos kamerinis orkestras bei gausūs publikos aplodismentai.

M. Piečaitis, paklaustas apie būsimą projektą, pradėjo fantazuoti apie muzikos ir maisto gaminimo meną: „man akordas yra kaip sumuštinis, pipirai, duona – yra tai, kas tvirta, tai, kas yra visko pagrindas – violončelės ir kontrabosas, citrina, druska – smuikai, žolytės – altai. Šiaip jau virdamas, sakykim, sriubą visada galvodavau apie šitą asociaciją. Instrumentai – ingridientai, patiekalas – kompozicija, degustacija – interpretacija… Aš manau, kad maisto ir muzikos sąsajų yra tikrai nemažai. Pavyzdžiui, kompozitorius Rosinis buvo puikus virėjas. Ši tema inspiruoja paieškoti daugiau muzikos ir kulinarijos jungčių.“

Edukacinio projekto personažai puodas, dangtis ir peilis aiškinsis, kuris yra svarbiausias virtuvėje. Atlikdami šluotos užduotis jie gamins patiekalus. Ar pavyks jiems tai padaryti skaniai ir sklandžiai? Kokią išmintį jiems perteiks virėjas?

Beje, XVI-ąja serija populiariausias KKS edukacinis projektas paminės savo VI-ąjį gimtadienį. Gimtadienis virtuvėje, ragaujant skanius muzikinius patiekalus – puiki proga susitikti! Tad nekantraudami Jūsų laukiame vasario 24 dieną, antradienį, 12 arba 18 valandos koncertuose „Žaismingos muzikos orkestras XVI... virtuvėje“! 

KKS informacija

Parengė Loreta Narvilaitė

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder