Vilniuje atidaryta karikatūrų paroda-konkursas „Pinigai keičiasi, humoras lieka"

Vilniuje atidaryta karikatūrų paroda-konkursas „Pinigai keičiasi, humoras lieka"

Sostinėje atidaryta 118 karikatūrų paroda-konkursas „Pinigai keičiasi, humoras lieka". 27 autoriai linksmai, su humoru ir ironija palydi litą ir sutinka eurą. Atidarymo metu paskelbti konkurso laureatai.

Komisija, sudaryta iš konkurso ir parodos organizatorių - Lietuvos banko Pinigų muziejaus ir Nacionalinės karikatūristų asociacijos Humor Sapiens - atstovų, išrinko tris geriausių darbų autorius, jiems atiteko Lietuvos banko įsteigtas 3 452,80 Lt (1 000 eurų) vertės piniginis prizas. Pirmąją vietą pelnė Gintaras Jocius, antrąją - Ilja Bereznickas, trečiąją - Šarūnas Jakštas. Paskatinamieji prizai skirti Jonui Varnui, Justinai Puidokaitei ir Gintautui Stankevičiui.

„Menininkai, tarp jų ir karikatūristai, jautriau reaguoja į visuomenės gyvenimo įvykius ir joje vykstančius procesus. Panaudodami alegorinius, hiperbolizuotus simbolius ar kitas meninės raiškos priemones, jie, pasitelkę satyros elementus, kandžiai ir kritiškai perteikia žmonėse glūdinčias baimes, fobijas ar kompleksus. Savitas braižas ir originalus požiūris į reiškinius daro jų darbus įdomius ir vertingus", - sakė Lietuvos banko Pinigų muziejaus vedėjas Vidmantas Laurinavičius.

Pasak jo, karikatūrų konkurse, skirtame euro įvedimui Lietuvoje, galėjo dalyvauti visi: ir profesionalūs dailininkai, ir neprofesionalūs autoriai. Kiekvienas konkurso dalyvis galėjo pateikti iki 6 darbų, nupieštų ant popieriaus arba sukurtų skaitmeninėmis piešimo programomis. Pagrindiniai vertinimo kriterijai buvo darbų meninis lygis, stiliaus individualumas, estetiškumas, idėjos originalumas ir išraiškingas humoristinis, satyriškas arba ironiškas jų turinys.

27 autoriai vertinimo komisijai pateikė 134 darbus. Daugiausia dailininkų atstovavo didiesiems Lietuvos miestams - Vilniui ir Kaunui, po keletą darbų pateikė dailininkai iš Klaipėdos, Varėnos, Skuodo r. ir kt.

Dailininkų sąjungos galerijoje atidaryta paroda „Pinigai karikatūroje II. Pinigai keičiasi, humoras lieka" veiks iki spalio 22 d. Įėjimas į parodą nemokamas.

Paroda „Pinigai karikatūroje II" - jau antroji Lietuvos banko Pinigų muziejaus kartu su karikatūristų bendruomene surengta paroda apie pinigus. Pirmoji įvyko 2000 m. Joje dalyvavo 22 autoriai, pateikę daugiau kaip 100 karikatūrų ir satyrinės plastikos darbų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder