Vasaros buveinės atidarymas Smiltynėje

Vasaros buveinės atidarymas Smiltynėje

Jau šį penktadienį, birželio 13 d., 18.30 kviečiame atsipūsti žalioje erdvėje, kartu pradėti vasaros sezoną Smiltynėje ir paragauti skambios bei kultūriškai spalvingos vasaros sezono renginių programos.

Programos skambesiu pasirūpins studija „Grock“, kuri ir šiais metais pakvies į studijos vasaros rezidenciją Smiltynėje, kartu pabūti šiandieniniais Donelaičiais ir apdainuoti mus supančią gamtą bei savitą būtį, pasitelkiant gyvą muziką po atviru dangumi.

Fotomenininkas Virgilijus Jankauskas pasidalins fotografijų darbais parodoje „Dingęs kraštas“, kuri bus pristatyta renginio metu. Kiek vėliau, parodų vilą papildys ir paroda „D-O-N-E-L-A-I-T-I-S“. Tai darbai, užgimę keliaujant po Mažąją Lietuvą, lankantis Kristijono Donelaičio gyvenimo ir kūrybos aplinkoje. Fotografijomis menininkas siekia parodyti to krašto tragizmą atsispindintį griūvančiuose pastatuose, karų, žmonių ir laiko sunaikintose vertybėse, taip suartindamas K. Donelaitį su dabartiniais laikais.

Renginio metu, taip pat bus pristatyta Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus paroda „Kelionė į istorinę XVIII a. Prūsiją. Skirta Kristijono Donelaičio metams paminėti“, kuri atskleis XVIII a. Prūsiją bei K. Donelaičio gyvenimą ir veiklą, kūrinių sklaidą pasaulyje, jo atminimo įamžinimą. O mažuosius lankytojus su K. Donelaičiu supažindins edukacinis užsiėmimas „Svečiuose pas K. Donelaitį“.

Ne atsitiktinai pagrindiniai šių metų vasaros renginiai skirti K. Donelaičio 300-osioms gimimo metinėms paminėti. Kuršių nerijos nacionalinio parko vasaros buveinė Smiltynėje, įprasmins Mažosios Lietuvos krašto šviesuolio Kristijono Donelaičio kūrybinį palikimą. Su Kuršių nerija K. Donelaitį sieja jo kūryboje aprašytas šiam kraštui artimas Prūsijos lietuvių gyvenimas, bei čia gimęs L. Rėza, kuris pirmasis išleido jo poemą „Metai“.

Parodos, koncertai, spektakliai, edukaciniai užsiėmimai savo įvairove džiugins ir kvies įvairaus amžiaus auditoriją ir visapusiškai reprezentuos į UNESCO sukakčių sąrašą įtrauktas K. Donelaičio 300-ąsias gimimo metines.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder