Vaikai maišė spalvas lubose su pagalbininku Kuršiu

Vaikai maišė spalvas lubose su pagalbininku Kuršiu

Raudona, žalia ir mėlyna (RGB) – spalvos, iš kurių galima išgauti daugybę atspalvių. Šios spalvos naudojamos ekranuose ir skaitmeninės žiniasklaidos priemonėse, tad televizoriuje galime pamatyti daug smulkių detalių. Apie tai ir daugiau šeštadienį Klaipėdos Kultūrų Komunikacijų Centre (KKC) vaikams bei jų tėveliams su pagalbininku erdelio terjeru Kuršiu papasakojo ir pademonstravo Kultūrinės veiklos vadybininkės Inga Norkūnienė ir Rūta Petniūnaitė.

„Jeigu RGB turi pagrindines spalvas žalią, raudoną, mėlyną, tai tapyboje yra mėlyna, geltona, raudona. Spalvų maišymas plačiai naudojamas ir dizaino srityje. Kartais spalvos gali rimtai disonuoti. Kad išvengti esminių klaidų, paprastai menininkai, architektai, dizaineriai naudoja spalvų ratą“, – susirinkusiems pasakojo R. Petniūnaitė.

Pirmiausia dalyviams buvo suteikta galimybė spėti, kurios spalvos atspindi tam tikras žmogaus emocijas. Vaikai ir tėveliai tarsi susitarę vienodai apibūdino raudoną spalvą, kuriai priskyrė pavojų, aistrą, meilę ir nuotykius.

Po trumpos teorinės veiklos priartėjo pagrindinis susitikimo tikslas – spalvų maišymas lubose. Šviesų festivalyje muzikos garsams naudota speciali instaliacija šį kartą buvo skirta atspalviams išgauti. Vaikai galėjo prisilietimu prie planšetės nustatyti tam tikrą spalvos procento dalį ir ant lubų išvysti vis kitokį spalvų mišinį.

Daugelį sužavėjo šuo – padėjėjas Kuršis. Jis maišė spalvas sulodamas. Dar įspūdingiau tai, jog keturkojis sulodavo tiek kartų, kiek paprašydavo I. Norkūnienė ar susirinkę vaikai.

„Esame sumanę šią instaliaciją panaudoti edukacijai. Čia rengiame pamokas kartu su formalaus ugdymo mokytojais. Šviesų instaliaciją ir spalvų maišymą naudosime tiksliųjų mokslų pamokose, integruojant menų pamokas ir kitas. Šiandien vaikams norėjome visa tai smagiai pristatyti – kas yra tas spalvų maišymas. Ne visi žino, kad iš trijų pagrindinių spalvų atsiranda visos kitos. Šiandien buvo galimybė su tuo susipažinti iš arti. Pagrindinė mintis – technologijų naudojimas. Viena yra matyti ant popieriaus, ir visai kita – liesti planšetę bei viską matyti lubose“,– po edukacinio susitikimo mintimis su „Vakarų ekspresu“ dalijosi I. Norkūnienė.

Pagalbininkas Kuršis spalvų maišyme taip pat dalyvavo ne be priežasties. Pasak KKC atstovės, šuo yra vienas iš edukacijos tikslų įgyvendintojų.

„Šuo pagalbininkai prideda vaikams motyvacijos. Kuršis taip pat dalyvauja formalaus ugdymo pamokose. Emocinis mokymasis turi paveikius rezultatus. Ir šį kartą jis atkreipė vaikų dėmesį. Aplinka neformali – vaikai liečia planšetę, šunį, tad nėra atotrūkio tarp gamtos ir technologijos“, – sakė I. Norkūnienė.

Po spalvų maišymo vaikai ir jų tėveliai nestokojo geros nuotaikos. Kai kurie vylėsi, jog tokių edukacinių užsiėmimų ateityje bus ir daugiau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder