Turas "2 Maestro" - Vytauto Kernagio gimtadieniui

Turas "2 Maestro" - Vytauto Kernagio gimtadieniui

Specialių koncertų metu gegužę penkiuose Lietuvos miestuose minimas maestro Vytauto Kernagio (1951 - 2008) 64-asis gimtadienis.

Šventinis koncertas "2 Maestro" penktadienį įvyks Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, o šeštadienį - Kaune. Muzikanto gerbėjai išvys dviejų dalių muzikinę programą "2 Maestro", kurios metu V. Kernagio kūrybos bičiulis Andrius Kulikauskas atliks žymiausias savo dainas ir kartu su grupe pritars ekrane muzikuojančiam maestro. Šie koncertai jau įvyko Panevėžyje, Klaipėdoje ir Palangoje.

Pasak koncertus organizuojančio Vytauto Kernagio fondo vadovo - maestro sūnaus Vytauto Kernagio, turas "2 Maestro" - išskirtinis ilgus metus trukusios A. Kulikausko ir V. Kernagio kūrybinės draugystės vaisius.

"Jau ne vienerius metus turime galimybę pradžiuginti V. Kernagio gerbėjus išskirtiniais koncertais ir susitikimais būtent jo bičiulių dėka. Speciali A. Kulikausko programa koncertuose "2 Maestro" - svarus indėlis į V. Kernagio kūrybos išsaugojimą ir puikus kūrybinės draugystės pavyzdys", - sakė fondo vadovas.

V. Kernagio teigimu, programą "Vytautas Kernagis. Gyvai" po ketverių metų pertraukos į didžiųjų Lietuvos miestų scenas sugrąžinti paskatino maestro kūrybos gerbėjų susidomėjimas. "Ne kartą sulaukėme klausimų, ar bus galimybė išgirsti šią programą ir ateityje. Noras ekrane stebėti gyvą V. Kernagio pasirodymą ir girdėti A. Kulikausko bei grupės pritarimą itin masina žmones, todėl šį pavasarį jo gimtadienį nusprendėme paminėti su nauja jėga ir kūrybos bičiulių idėjomis", - sakė V. Kernagis.

Pirmoje koncerto "2 Maestro" dalyje "Geriausios dainos" A. Kulikauskas žiūrovams dovanos ryškiausius savo kūrinius - "Ateina Dievas", "Gintarai", "Būn tep", "Bus aukštas dangus", "Vyturys". Per antrą koncerto dalį "Vytautas Kernagis. Gyvai" maestro gerbėjai ekrane išvys solinį V. Kernagio pasirodymą. Jo metu, pritariant A. Kulikauskui ir grupei, skambės visos žymiausios V. Kernagio dainos nuo "Milžinų" ir "Purpurinio vakaro" iki "Kaip gražu miške" ir "Santechniko iš Ukmergės".

Vytauto Kernagio fondas įsteigtas 2008 m., siekiant išsaugoti maestro atminimą, vykdyti naujų kūrybinių idėjų sklaidą ir organizuoti pagalbą sergantiems onkologinėmis ligomis. Per šešerius veiklos metus fondas jau įgyvendino per 50 įvairių projektų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder