Teatro aikštė nusidažė mėlyna spalva

Teatro aikštė nusidažė mėlyna spalva

Antradienio vakarą senamiesčio širdyje, Teatro aikštėje, Klaipėdoje pirmą kartą surengta mėlynoji vakarienė. Vakarienės rengėjas – šiais metais 30-uosius veiklos metus švenčiantis Klaipėdos muzikinis valstybinis teatras – dalyvius kvietė kartu švęsti Klaipėdos miesto gimtadienį ir pradėti Klaipėdos muzikinio valstybinio teatro jubiliejinį festivalį „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“.

Į miesto gimtadienio šventę ir tradicinio simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ pradžią žymėsiančią bendruomenės vakarienę užsiregistravo daugiau nei 700 miestiečių.

Klaipėdos muzikinis valstybinis teatras vakarienės dalyvius ragino puoštis mėlynai. Tokia spalva pasirinkta neatsitiktinai. Kadangi metų spalva – mėlyna, o Klaipėda – plačiausių erdvių miestas Lietuvoje, virš kurio beribis dangus ir jį atspindinti jūra, tad ir mėlyna spalva vakarienei pasirinkta kaip muzikinio teatro ir miesto simbolis.

„Yra baltos vakarienės, yra juodos vakarienės, o mes šį vakarą būkime mėlyni“, – taip savo sveikinimo žodį pradėjo Klaipėdos muzikinio valstybinio teatro vadovas Jonas Sakalauskas. J. Sakalauskas dėkojo šventinio vakaro iniciatorei Jovitai Navickaitei, teatro kolektyvui bei Klaipėdos miesto savivaldybei.

Padėką miestui ir klaipėdiečiams išreiškė miesto meras Vytautas Grubliauskas. Meras Klaipėdai ir miestelėnams dovanojo muzikinį pasirodymą, o po jo susirinkusiems priminė apie dar vidurdienį išplaukusių burlaivių flotilę.

„Noriu nuoširdžiai pasveikinti visus, kam Klaipėda ne tik taškas žemėlapyje, bet ir širdies, jausmų romantinis uostas. Šiandien didžiavausi savo miestu su grauduliu širdyje, stebėdamas išplaukiančią burlaivių flotilę. Vaizdas buvo pakeriantis. Aš didžiavausi savo miestu, nes mes sugebėjome įveikti iššūkius“, – kalbėjo Klaipėdos meras.

Vakarienės metu dalyviai klausėsi solisto Mindaugo Rojaus prologo iš operos „Pajacai“, stebėjo Lietuvos talentų nugalėtojo žonglieriaus Kasparo Bujanausko pasirodymą, turėjo galimybę pamatyti Klaipėdos muzikinio valstybinio teatro baleto trupės numerį.

Po vakarienės 22:00 val. Teatro aikštėje vyko XX tarptautinio operos ir simfoninės muzikos festivalio "Muzikinis rugpjūtis pajūryje" atidarymas bei Jono Jurkūno džiazo oratorijos „Pamario giesmės“ premjera.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder