Tautos dvasia - tūkstančių vaikų lūpomis

Tautos dvasia - tūkstančių vaikų lūpomis

"Dainoje - tautos dvasia", - pirmoje dainų šventėje pasakytus žodžius vakar citavo choro dirigentas Algirdas Šumskis. Jaunimo lūpomis skambėsiančią tautos dvasią pajusime jau šį savaitgalį, birželio 12-13 d., penktą kartą vyksiančiame Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalyje-konkurse "Mes - Lietuvos vaikai".

Anot šventės meno vadovo A. Šumskio, "Mes - Lietuvos vaikai" - tai didžiausio masto moksleivių renginys, nusileidžiantis tik dainų šventėms. Vis dėlto šiųmetinis festivalis, subursiantis Lietuvos chorus ir pritrauksiantis apie 7 tūkst. dalyvių, vyks po trejų metų pertraukos, nes šventei organizuoti vis nebuvo skiriama lėšų.

"Reikšminga festivalio dalis, konkursas, leis pasitikrinti, kokį lygį yra pasiekusi Lietuvos chorinė kultūra. Čia taip pat išryškės vaikų chorinės kultūros tendencijos", - sakė A. Šumskis.

Pirmojo etapo konkursai jau vyko Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės, Panevėžio apskrityse, kur buvo atrenkami geriausi chorai, kurie varžysis šį savaitgalį rengiamame konkurse. Šiemet laimėjęs choras gaus solidesnę nei ankstesniais metais premiją.

Anot šventės meno vadovo, dalyvaus tokie stiprūs chorai kaip "Liepaitės" iš Vilniaus, "Dagilėlis" iš Šiaulių bei vietinis Klaipėdos choras "Gintarėlis".

Šeštadienį, birželio 13 d., antrojo etapo konkursai vyks dviejose Klaipėdos salėse - Juozo Karoso muzikos mokykloje bei Koncertų salėje, kurioje tą pačią dieną 18 val. bus paskelbti laureatai.

Vis dėlto pagrindinį prizą laimėjęs choras bus įvardintas tik šventiniame koncerte sekmadienį. Čia bus uždegtas ir svarbus festivalio akcentas - aukuras.

Sekmadienį 16 val. prasidės dalyvių eitynės nuo Liepų g. iki pat Vasaros estrados, kurioje iškart po to, 17 val., žiūrovai galės stebėti festivalio "Mes - Lietuvos vaikai" kulminaciją.

Renginio režisierius Sigutis Jačėnas pridūrė, kad šventėje pasirodys ne tik chorai, bet ir šokių bei instrumentinės muzikos ansambliai, taip pat Lėlių ir Pantomimos teatro aktoriai.

A. Šumskis nepraleido progos išreikšti nuogąstavimą dėl prastos estrados būklės. Esą net vienam trečdaliui žiūrovų teks stovėti, kadangi išmontavus sulaužytus suoliukus, estradoje atsirado daug žiojėjančių skylių.

"Ši situacija garbės nedaro. Juk nedera pamiršti, kad istoriškai dainų šventės buvo pradėtos rengti būtent Klaipėdoje. Todėl uostamiesčio įvaizdis šiame kontekste yra ypač svarbus", - komentavo šventės meno vadovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder