Susitiks Lukas Geniušas ir Klaipėdos kamerinis orkestras

Susitiks Lukas Geniušas ir Klaipėdos kamerinis orkestras

Pianistas Lukas Geniušas ir Klaipėdos kamerinis orkestras, diriguojamas Martyno Staškaus, festivalio "Permainų muzika" klausytojams pateiks programą "Darniai ir temperamentingai". Joje išimtinai skambės XX amžiaus vokiečių kompozitoriaus Paulo Hindemitho kūriniai.

I koncerto dalyje klausysimės P. Hindemitho "Ludus tonalis" interpretacijos, atskleisiančios jaunojo talento meistriškumą.

II dalyje skambės P. Hindemitho orkestrinė muzika, kurią L. Geniušas atliks kartu su Mindaugo Bačkaus vadovaujamu Klaipėdos kameriniu orkestru.

Paklaustas, kaip jaučiasi koncertuodamas Klaipėdos koncertų salėje ir skambindamas savo tėvelio, pianisto Petro Geniušo išrinktu fortepijonu "Steinway &Sons", Lukas atsakė: "Jaučiuosi puikiai, turiu daug gražių prisiminimų, susijusių su Klaipėdos koncertų sale ir apskritai Klaipėda. O instrumentas tikrai yra vienas šauniausių Lietuvoje, tėtis neapsižioplino!"

L. Geniušui jau teko pasirodyti su Hamburgo, Duisburgo, BBC Škotijos, Varšuvos filharmonijos simfoniniais orkestrais, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, "Kremerata Baltica", Šv. Kristoforo kameriniu ir kitais orkestrais. Su Klaipėdos kameriniu orkestru rugsėjo 19 d. jis muzikuos pirmą kartą.

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder