Smuiko maestro iš Italijos ir Klaipėdos kamerinis orkestras

Smuiko maestro iš Italijos ir Klaipėdos kamerinis orkestras

Vaikystėje Domenico Nordio buvo žinomas kaip Venecijos vunderkindas, dabar jis – vienas įtakingiausių savo kartos atlikėjų. Smuiko virtuozas vėl atvyksta sužavėti savo meistriškumu ir uždegti pietietišku temperamentu tiek klausytojus, tiek koncertinės scenos partnerius – Klaipėdos kamerinio orkestro narius. Vasario 21 dieną, penktadienį, 18.30 val. Klaipėdos koncertų salėje jūsų lauks „Smuiko maestro ir orkestras“! Greta solisto tėvynainio italo Giuseppe Verdi muzikos šįkart programoje bus Carlas Nielsenas, Felixas Mendelssohnas ir Mieczysławas Weinbergas.

Domenico Nordio pirmąjį savo rečitalį griežė būdamas dešimties, o sulaukęs šešiolikos laimėjo Giano Battistos Viotti vardo konkursą, kurio vertinimo komisijai tąkart pirmininkavo legendinis Yehudi Menuhinas. Prestižiškiausiose pasaulio salėse su žymiausiais orkestrais ir dirigentais koncertuojantis D. Nordio 1988 m. laimėjo „Eurovizijos” jaunųjų atlikėjų konkurso Didįjį prizą, atvėrusį jam vartus į visą pasaulį. Dar vienas svarbus karjeros faktas – smuikininkas yra pasirašęs bendradarbiavimo sutartį su garsiąja „Sony Classical“, kuri leidžia visus jo įrašus.

Klaipėdos kamerinis orkestras nuolat bendradarbiauja su įkvepiančiais atlikėjais iš viso pasaulio. Dažnas atvykęs maloniai nustemba, koks aukšto lygio kolektyvas yra įsikūręs Lietuvos uostamiestyje. Mindaugo Bačkaus vadovaujamas orkestras atlieka pačių įvairiausių stilių muziką ir ją skiria skirtingo amžiaus, skonio ir poreikių klausytojui. Kolektyvo meistriškumas, kūrybinė energija ir polėkis kaskart nustebina publiką netikėtais eksperimentais, įdomiomis klasikos ir šiuolaikinių autorių kūrinių interpretacijomis. 

Koncerto solistas jau vaikystėje buvo pripažintas talentas, kai kuriems kompozitoriams taip pat pavyksta atsiskleisti ir išgarsėti dar jauname amžiuje. Ne išimtis – ir šio koncerto muzikos kūrėjai. Felixas Mendelssohnas savo Koncertą smuikui ir styginiams parašė būdamas vos trylikos, o Mažoji siuita styginių orkestrui tuomet dar studentui Carlui Nielsenui buvo pirmasis pripažinimo sulaukęs kūrinys. Jau subrendęs kaip kompozitorius Mieczysławas Weinbergas sukūrė Concertino smuikui ir styginių orkestrui, o koncerto pabaigoje skambės styginių orkestrui pritaikytas Giuseppe Verdi Styginių kvartetas, kurį kompozitorius parašė besiruošdamas operos „Aida“ pastatymui Neapolyje. Bus netikėta išgirsti pripažinto operų meistro kūrinį, parašytą styginiams.

Prieš dvejus metus pamaloninę klausytojus lengvu „Itališku desertu“, šįkart  D. Nordio ir Klaipėdos kamerinis orkestras siūlo paragauti įmantresnio patiekalo. Neabejojame, kad ir šis meistriškai pagamintas muzikinis patiekalas įtiks jūsų skoniui!

 

 

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder