Slengiuose - liaudies žaidimų čempionatas

Slengiuose - liaudies žaidimų čempionatas

Jau trečius metus Slengiuose vietinei bendruomenei organizuojamas tradicinių lietuvių liaudies žaidimų čempionatas žada plėstis. Šio renginio organizatoriai neslepia planų kitais metais tokį čempionatą surengti jei ne visos Lietuvos, tai bent Klaipėdos regiono mastu.

“Šis čempionatas – ir edukacinio pobūdžio. Šiemet pasikvietėme iš Šiaulių tradicinių amatų meistrą Albertą Martinaitį. Taigi susirenkame ne tik tarpusavyje pasigalinėti, bet ir šio to išmokti“, - pasakojo šio renginio organizatorius Jonas Kavaliauskas.

Slengių mokyklos-daugiafunkcinio centro stadione susirinkę Sendvario seniūnijos bendruomenės drąsuoliai išbandė savo jėgas įvairiose senovinėse rungtyse: kas nuvers „rekežių“, kas greičiau nuridens „ripką“, ar lanką nuo kubilo. Taip pat bandyta išsiaiškinti, kurio ranka taikliausia šaudant iš lanko.

„Kitais metais planuojame surengti grandiozinį čempionatą. Norisi, kad jis taptų tarsi kultūriniu reiškiniu jei ne visos Lietuvos, tai bent Klaipėdos regiono mastu“, - planais dalijosi J. Kavaliauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder