Siautulingose „Voro vestuvėse“ liūdesiui vietos nėra

Siautulingose „Voro vestuvėse“ liūdesiui vietos nėra

Jau gegužės 4 d. Klaipėdos „Švyturio“ arenoje pirmą kartą apsilankys operos solisto Rafailo Karpio įkūnijamo Voro svita, kuri uostamiesčio gyventojams padovanos nepamirštamą, spalvingą, linksmą ir energiją trykštantį geriausių „Voro vestuvių“ dainų koncertą.

Atkeliaus 15 tonų įrangos

Specialiai šiam grandioziniam koncertiniam turui buvo kuriama unikali ir dar niekur nematyta scenografija. Pagrindiniu scenografijos elementas – ryškiaspalviai LED ekranai, kurių bendras plotas apie 80 kv. metrų. Juose rodoma artistų atliekamų kūrinių tematiką atspindinti choreografija.

Iš viso vien scenografijos kūrimo procese dirbo daugiau kaip 20 profesionalių dizainerių, šviesos ir garso specialistų, o visa koncerte naudojama įranga, koncertinį turą organizuojančios bendrovės „SEVEN Live“ skaičiavimai, sveria apie 15 tonų.

Kostiumai kaip „Cirque du Soleil“

Koncertą nepamirštamu daro ne tik čia vaidmenys kuriantys Lietuvos scenos grandai, kerinti muzika, Latvijos choreografo Agrio Danilevič kurti šokio žingsneliai, animacija, bet ir ryškiaspalviai kostiumai, kurie išties turi nemažai panašumų su pasaulinio šou giganto „Cirque du Soleil“ kuriamų spektaklių artistų kostiumais.

Pagaminti daugiau nei 50 kostiumų „Voro vestuvių“ artistams organizatoriams atsiėjo daugiau kaip 100 tūkst. litų. Nemažai kostiumų ar jų detalių buvo siuvami ir dažomi rankomis, o jų visas kūrybinis procesas – nuo idėjos gimimo iki kostiumo įteikimo artistui – truko beveik metus.

Visi kostiumai į koncertų arenas gabenami atskiroje priekaboje, o apsivilkti juos padeda drauge su artistais keliaujančios stilistės. Be to, prie kiekvieno kostiumo yra priderintis ir atitinkamas grimas, kuriuo prieš kiekvieną koncertą artistus papuošia profesionalios visažistės.

Pakerėjo Lietuvą

Po Lietuvą keliaujančios „Voro vestuvės“ jau sužavėjo nemažą dalį Lietuvos gyventojų, mat, iki koncerto Klaipėdoje Voras su savo svita, kurioje Neringa Čereškevičienė, Algis Ramanauskas – Greitai, Dominykas Vaitiekūnas, Eimutis Kvoščiauskas, Andrius Kaniava, „Tele bim-bam“ vaikai, choras „Brevis“ ir kiti, jau lankėsi Utenoje, Alytuje, Kaune. Šį savaitgalį lankysis ir Šiauliuose bei Panevėžyje.

Koncerto metu skamba 17 geriausių kūrinių, tarp kurių tokios žinomos dainos kaip: „Rytoj skrisim!“, „Plaštakės keturios“, „Aš daiktą turiu!“ ir kt. Be to, kiekvienas intarpas paįvairinamas Neringos Čereškevičienės pasakojimu, šmaikščiais Algio Ramanausko – Greitai komentarais ir chraizmatiškojo Dominyko Vaitiekūno šokio projekte išmoktais Lotynų šokių žingsneliais.

Jau nuo pirmųjų „Voro vestuvių“ akordų iš savo vietų pakyla drąsesnieji vaikai ir įsikuria arčiau scenos. Čia netrūksta nei juoko, nei šypsenų, nei naujų pamokų, kuriose naujos dainelės ir smagūs šokių žingsneliai. Tokie pat linksmi ir tie, kurie pasilieka arčiau besišypsančių tėvų. O šypsotis tikrai yra dėl ko!

Bilietus galite įsigyti:  http://www.bilietai.lt/lt/event/11786

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder