Šiaulių dramos teatras gastroliuoja Palangoje

Šiaulių dramos teatras gastroliuoja Palangoje

Rugpjūčio pradžioje Šiaulių dramos teatras į Palangą atveža tris populiarius spektaklius bei literatūrinę-muzikinę kompoziciją. Rugpjūčio 1-5 dienomis pajūrio kurorto svečiai turės galimybę išvysti Juozo Tumo-Vaižganto "Nebylį", Marselio Panjolio (Marcel Pagnol) "Duonkepio žmoną", Vytauto V. Landsbergio režisuotą spektaklį "Daktaras ir Mangaryta" bei literatūrinę-muzikinę kompoziciją "Sava".

Palangos senojoje gimnazijoje gastrolės penktadienį prasidės nuo režisieriaus Jono Vaitkaus kurto spektaklio "Nebylys". Pagal to paties pavadinimo rašytojo J. Tumo-Vaižganto apysaką pastatytos pjesės istorija - gyvenimiška, čia sprendžiamos meilės, nuodėmės, pasirinkimo ir būties problemos.

Šeštadienį žiūrovai išvys dviejų dalių spektaklį "Daktaras ir Mangaryta". Spektaklio pagrindą sudaro Jono Basanavičiaus surinktos vulgariosios pasakos ir šmaikščios istorijos apie "antrus galus", atskleidžiant lytinio švietimo XIX amžiaus Lietuvoje tradicijas. Į šmaikščią spektaklio atmosferą įterpiama ir dokumentinė medžiaga - J. Basanavičiaus ir jo žmonos Gabrielės Eleonoros Mohl meilės istorija.

Rugpjūčio 3-iąją Palangoje bus rodoma Arvydo Lebeliūno režisuota dviejų dalių romantinė istorija "Duonkepio žmona", pernai pelniusi žiūrovų mėgstamiausiu spektakliu dviejuose festivaliuose. Aktorius Sigitas Jakubauskas už pagrindinį Duonkepio vaidmenį buvo nominuotas "Auksinio scenos kryžiaus" apdovanojimui. Iš pažiūros banali neištikimybės istorija, kai duonkepio gražuolė žmona naktį pabėga su jaunu piemeniu, scenoje virsta gražiu ir kiek romantišku pasakojimu apie atleidimą ir meilę, stipresnę už pyktį ir nusivylimo kerštą.

Šiaulių dramos teatro vizitą Palangos vasaros skaitykloje užbaigs literatūrinė-muzikinė kompozicija "Sava", kurioje atsiskleidžia lietuvių tarmių, menų ir kartų sintezė. Šiaulių dramos teatro aktorius Juozas Bindokas dzūkų liaudies pasakojimus porins tarmiškai, o aktorė Monika Šaltytė pasidalins taikliomis gyvenimo įžvalgomis iš Marcelijaus Martinaičio "Kukučio baladžių", žemaitiškas dainas atliks populiari jaunimo grupė "Liūts, mergiala ė dvė žovis".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder