Savaitgalis „Ramybės“ galerijoje: autobiografinė proza, animacija, šaržai

Savaitgalis „Ramybės“ galerijoje: autobiografinė proza, animacija, šaržai

Paskutinįjį rugsėjo savaitgalį „Ramybės“ galerija Palangoje kviečia į susitikimus su iškiliais Lietuvos kūrėjais: šeštadienį rašytojas Rolandas Rastauskas čia kalbins teatrologę Audronę Girdzijauskaitę, pristatysiančią romaną „Atminties šuliniai“, sekmadienį naujausią animacinį filmą „Ne ožkoj laimė“ demonstruos Ilja Bereznickas.

„Atminties šulinių“ gelmėje

Į susitikimą su teatrologe, dailėtyrininke, humanitarinių mokslų daktare Audrone Girdzijauskaite Dramų skaitymų draugija Palangoje „Ramybės“ galerijoje kviečia šeštadienį, rugsėjo 26 d. 15 val. Atsiminimų romaną „Atminties šuliniai“, kurį šiais metais išleido leidykla „Homo liber“, pristatysiančią autorę kalbins poetas, dramaturgas, eseistas, Nacionalinės premijos laureatas Rolandas Rastauskas.

„Atminties šuliniai“ – tai biografinis romanas apie epochą, apie sutiktus žmones. Jame autorė atgaivina jaunystės, studijų metų Maskvos teatriniame institute prisiminimus. Tai buvo įdomūs ir prieštaringi proto valymosi ir brendimo laikai, vadinamoji „atlydžio“ epocha, kuri reiškėsi visose gyvenimo ir kūrybos srityse – autorė ją patyrė gyvendama Maskvoje ir Vilniuje.

„Rašant,– sako autorė,– man buvo svarbu nemeluoti, nedailinti, neapsimetinėti, suvokti save, savo aplinką ir pagrįsti savo požiūrį“.

Apie laimę, ožkas ir ne tik jas...

Sekmadienį, rugsėjo 27 d., 12 val. „Ramybės“ galerijoje kino režisierius, Dailės akademijos profesorius, vienu linksmiausių Lietuvoje šaržų kūrėju vadinamas Ilja Bereznickas kviečia į susitikimą, pavadintą „Būtų liūdna, jeigu nebūtų taip linksma“.

Ilja Bereznickas – gerai žinomas karikatūristas, animacinių filmų kūrėjas, kurio šmaikščiu humoru ir vaikišku nuoširdumu persmelkta animacija puikiai įvertinta jau kelių žiūrovų kartų. Bene žinomiausias lietuviškas animacinis filmas „Baubas“ ir pagrindinis jo personažas jau yra tapę Iljos Bereznicko vizitine kortele. Menininko kūryba, kurios pagrindas yra humoras (filmai, komiksai, iliustracijos), pirmiausia asocijuojasi su šmaikščiais, žaismingais, gal kiek nerimtais dalykais.

Atėjusieji į susitikimą išvys naujausią animacinį filmą „Ne ožkoj laimė“, kuriame perteikiamas ikikarinėje Lietuvoje, mažuose miesteliuose gyvenusių žydų folkloras. Linksmas, ironiškas pasakojimas, kupinas buities realijų ir pozityvaus požiūrio į gyvenimą. Tai istorija apie puikią žmogaus savybę: bet kokioje situacijoje nepasiduoti sunkumams ir, pasitelkus humorą, nugalėti nesėkmes.

„Ramybės“ galerijoje I. Bereznickas ne tik dalyvaus pokalbiuose, diskusijose, ginčuose, bet – gal būt – nupieš ir smagiausių pokalbininkų šaržus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder