Savaitgalį Klaipėdoje liepsnos „Šermukšnis“

Savaitgalį Klaipėdoje liepsnos „Šermukšnis“

Tonos vandens ir smėlio, daug ugnies, fejerverkų, teatrališkos linksmybės ir dramos, šokis ir muzika liepos 5-7 dienomis džiugins uostamiesčio gyventojus ir svečius. Tarptautinė gatvės teatro šventė "Šermukšnis" išskirtiniais pasirodymais stebins Teatro aikštėje ir piliavietėje.

Kas dvejus metus kultūros centro Žvejų rūmų rengiamas "Šermukšnis" yra vienas seniausių Klaipėdos festivalių ir šiemet vyks jau dvidešimtą kartą. Šventės programoje - 20 įspūdingų įvairiausių žanrų pasirodymų, kurie sukurti ir atliekami išskirtinai gatvėje.

Jau pirmąjį liepos 5 d. vakarą Teatro aikštėje "degs" dvi trupės iš Prancūzijos: "Compagnie Bilbobasso" pademonstruos efektingą tango ant degančio smėlio, o perkusininkų šou trupė "Les Commandos Percu" padovanos "Ugnies koncertą", kuris, pasak festivalio meno programos koordinatoriaus Arūno Peštenio, jau 30 metų yra vienas geidžiamiausių gatvės šou pasirodymų pasaulyje ir vienas iš tų reginių, kuriuos būtina pamatyti.

Kitas festivalio "topas" - grandiozinis italų "Ondadurto Teatro" pasirodymas "Felliniana". Legendiniam kino režisieriui Federico Feliniui dedikuotas spektaklis bus rodomas Klaipėdos piliavietėje šeštadienį 22.30 val.

Du skirtingus pantomimos stiliaus vaidinimus atveža teatras "Mimo" iš Varšuvos (Lenkija). Lyriškai linksmą gatvės klounados spektaklį "Nublokštieji" parodys ispanai "La Industrial Teatrera" iš Barselonos (Ispanija). Kamerinis, visai šeimai skirtas ir "virtuvės princo" iš Nyderlandų Bramo Graaflando pasirodymas - kulinarinis teatrinis šou.

Nenustebkite, jeigu savaitgalį Klaipėdoje sutiksite keistai besielgiantį žalią žmogeliuką, panašų į ateivį. Tai festivalio svečias Adrian Schvarzstein iš Ispanijos, kuris neturi jokių blogų kėslų, tik pralinksminti praeivius.

Vienas kolektyvas į "Šermukšnį" atvyksta jau trečią kartą - tai publikos ypač mėgstamas gatvės teatras iš Sankt Peterburgo "Mr Pejo Wandering Dolls", kuris šįsyk pristatys spektaklį "Bestiariumas".

Lietuvai gatvės teatro šventėje atstovaus Renesanso laikų teatro tradicijas uoselėjanti tarptautinė "Šv. Genezijaus trupė", kurioje dalyvauja menininkai iš Lietuvos, Ispanijos ir Meksikos.

Festivalio vizitine kortele laikomas uostamiesčio gatvės teatro kūrėjas Benas Šarka šiemet pristatys specialią programą "Kauksmai ir kaukai" su džiazo muzikantais Mockūnu, Milašiumi ir Naujokaičiu.

"Šermukšnio" programą dienos metu papildys edukacinės teatro kaukių ir klounados dirbtuvėlės Karlskronos skvere. Visi festivalio renginiai - nemokami.

FESTIVALIO STATISTIKA
Festivalio metu bus išlaistyta (taip pat ir ant žiūrovų) 2 tonos vandens.
Teatro aikštėje bus išversta 6 kub. m smėlio.
Bus išdeginta 60 litrų žibalo.
Šventėje pasirodys apie 100 aktorių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder