Savaitgalį - renginių gausa

Savaitgalį - renginių gausa

Tradiciškai uostamiestyje gegužės vidurys pažymimas renginių gausa. Jau šį savaitgalį klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės pramogauti prie ir ant vandens, klausydamiesi motociklų gausmo arba chorų ar bėgdami "Vilties bėgime".

Šiandien nuo ryto prasidėsiantys laivų parado ir Europos jūros dienos renginiai klaipėdiečius džiugins įspūdžių gausa.

Vainikuos fejerverkai

10 val. Kruizinių laivų terminale atidarius prekybininkų mugę ir papuošus skulptūrą "Vaikystės svajonė" prasidės jūriškos pramogos - nuo 11 val. bus galima aplankyti ir apžiūrėti Danės upėje sustojusius jachtą "Lietuva" ir mokslinių tyrimų laivą "Vėjūnas".

13 val. šventės lankytojai kviečiami stebėti burlaivio "Meridianas" burių pakėlimo ceremoniją. Sykiu Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) studentai terminale visus norinčius mokys rišti jūrinius mazgus, o Danės upėje prasidės Drakonų valčių lenktynės, kuriose susigrums miesto įmonių ir organizacijų darbuotojai.

Jūriniai renginiai vyks ir kitoje marių pusėje - prie paminklo "Albatrosas" 16 val. bus įteikti to paties pavadinimo jūrinės kultūros apdovanojimai, o po to prie paminklo jūrai prisieks LAJM studentai.

Pagrindinis šeštadienio akcentas - laivų paradas prasidės 22 val., tačiau prieš tai, 21.45 val., Danės upės žiotyse "šoks" jūriniai vilkikai.

Šį kartą į Klaipėdos laivų paradą oficialiai užsiregistravo 40 laivų, prie kurių vakare tradiciškai prisijungus kelioms dešimtims pramoginių laivelių, Kuršių mariose nušvis įspūdinga laivų flotilė.

Beje, 21.30 val. miestiečiai iš Senosios perkėlos nemokamai bus keliami stebėti laivų parado. Grįžti taip pat bus galima. 22.30 val. dangų nušvies fejerverkai. Renginio organizatorių teigimu, jie bus įspūdingi ir netradiciniai. Su muzikine programa suderintas šviesos šou padangėje griaudės apie 5 minutes.

Technikos mėgėjams

Šiandien nuo 12 val., po vėliavos pakėlimo ceremonijos, Kruizinių ir karo laivų terminale vyks karių ir karininkų bei Šaulių sąjungos narių priesaikos ceremonija, svečiai galės lankyti tarptautinėje išminavimo jūroje operacijoje "OPEN SPIRIT 2016" dalyvauti pasiruošusius Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Prancūzijos karinius laivus, apžiūrėti čia atskrisiantį Karinių oro pajėgų sraigtasparnį "Dauphin", taip pat įvairių kariuomenės rūšių ekspozicijas, ginkluotę ir techniką.

Taip pat nuo 11 iki 15 val. visuomenei bus atviri ir Centriniame Klaipėdos terminale stovintys kariniai laivai.

Renginyje savo įrangą pristatys ir dalyvauti tarptautinėje išminavimo jūroje operacijoje "OPEN SPIRIT 2016" atvykę JAV, Kanados, Jungtinės Karalystės ir Lenkijos narai-išminuotojai.

Beje, Kruizinių laivų terminale lauks senųjų gaisrinių mašinų paroda, o maždaug 17 val. prasidės ugniagesių aukštalipių pasirodymas.

Nuo 15.45 val. Kruizinių laivų terminalas paskęs motociklų triukšme - vyks baikerių sezono atidarymo rikiuotė, į kurią suplūs iki 600 motociklininkų. Šie 17 val. patrauks į Teatro aikštę drebinti jos grindinio: siekti rekordo, parodyti motociklus, išrinkti ilgiausią barzdą ir didžiausią vėliavą. Be to, vyks "AC/DC SHOW" koncertas.

Bus ir sekmadienį

Savaitgalį bus ir kitokio žanro renginių. Koncertų salėje vyks XX tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas, kuris sekmadienį 14 val. persikels į Lietuvininkų aikštę - čia vyks vaikų ir jaunimo chorų festivalis "Dainuokime kartu", o po valandos - chorų konkurso dalyvių koncertas "Draugai draugams".

Jau ketvirtą kartą sukvies "Šeimų dienų pavasario" renginiai, kurių metu sekmadienį po 10 val. mišių Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje vyks Santuokos įžadų atnaujinimo ceremonija.

Be to, sekmadienį vyks 9-asis kasmet pranciškonų vienuolių organizuojamas "Vilties bėgimas". Tikimasi, kad jame dalyvaus apie 8 000 dalyvių iš visos Lietuvos, taip pat bėgs Rio de Žaneiro olimpiečiai Remigijus Kančys ir Diana Lobačevskė bei kiti gerai žinomi sportininkai: Justinas Beržanskis, Renalda Kergytė, Živilė Balčiūnaitė ir Vaida Žūsinaitė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder