Renginiai apie heraldiką – ne tik istorikams

Renginiai apie heraldiką – ne tik istorikams

Antradienį, Menininkų namų kavinės kiemelyje, vyko konferencija ,,Klaipėdos miesto herbas Baltijos regiono kontekste: XIII – XX a.“. Konferencijoje buvo pristatoma Jūros šventės metu atidaroma paroda, skirta Klaipėdos miesto heraldikai bei leidinys ,,Klaipėdos tapatumo ženklai: antspaudas, herbas, vėliava“. Susitikime taip pat buvo pristatytas renginys ,,Viešnagė viduramžių mieste“, kuris vyks Klaipėdos piliavietėje rugpjūčio 4d.

Istorikas Vacys Vaivada konferencijoje papasakojo apie liepos 31 d. Klaipėdos universitete organizuojamą renginį apie Klaipėdos miesto heraldiką. Anot V.Vaivados, konferencijoje laukiami ne tik istorikai, besidomintys heraldika, bet ir paprasti miesto gyventojai.

,,Nebus nesuprantamų pranešimų, o rengiamoje diskusijoje savo nuomonę heraldikos klausimais galės išsakyti visi“, – sakė vienas iš renginio organizatorių. Jis patvirtino, jog pranešimus skaitys žinomi istorikai, tarp jų – svečiai iš Gdansko, Rygos.

Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys konferencijos dalyvius supažindino su heraldikos tematika organizuojama paroda bei greitai skaitytojus pasieksiančia knyga. J. Genys teigė, jog atidarant parodą buvo labai pasistengta, nes eksponatus reikėjo parsivežti iš užsienio.

,,Parodoje bus eksponuojami dokumentai, kurie buvo pargabenti iš Švedijos ir Vokietijos“, – teigė organizatorius.

Knyga ,,Klaipėdos ženklai: anstpaudas, herbas, vėliava“ turbūt taps „stalo“ knyga, kurią reikiamu momentu galės atsiversti kiekvienas klaipėdietis.

,,Knygoje skaitytojas bus supažindamas su Klaipėdos herbo, vėliavos, anspaudo istorija, pateikiamas įvairių istorikų požiūris į heraldiką“, – teigė jis.

Susitikimo metu nebuvo pamirštas ir paskutinis renginys – ,,Viešnagė viduramžių mieste“, kuris, anot organizatorių, turėtų sutraukti nemenką būrį lankytojų.

Anot pavaduotojos kultūrinei veiklai Astos Kašėlionienės, rugpjūčio 4 d. į piliavietę turėtų susirinkti daug žmonių, susidomėjusių viduramžiais.

Šventės metu bus pristatoma baltų kultūra, vyks tikras riterių turnyras, bus galima išvysti ir masines parodomąsias kautynės.

Koncertinės programos metu pasirodys grupė ,,Žalvarinis“ ir kitos, atliekančios „baltiškojo“ stiliaus muziką. Vakaro pabaigoje renginio svečiai vaišinsis miesto gimtadienio tortu bei tradiciniu sūriu.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder