Rekordinis “Gulbių ežeras”: scenoje šoks net 48 gulbės

Rekordinis “Gulbių ežeras”: scenoje šoks net 48 gulbės

Į mūsų šalį lapkričio mėnesį atvyksta prestižinis “St. Petersburg Festival Ballet”. Kolektyvas lapkričio pradžioje trijuose miestuose parodys bene populiariausią pasaulyje spektaklį “Gulbių ežeras”. Lietuvos baleto gerbėjų laukia staigmena.

Dviejų dalių baletas pagal nuostabią Piotro Čaikovskio muziką yra perlas iš baleto aukso fondų. Šis spektaklis yra nemarus laikui ir visada surenka pilnas sales.

“Visame pasaulyje yra nuolat kuriami “Gulbių ežero” pasirodymai. Paprastai scenoje šoka nuo 16 iki 28 balerinų, o mes nusprendėme padaryti siurprizą ir parodyti didžiausią “Gulbių ežerą”. Pasirodyme žiūrovai išvys net 48 baltąsias gulbes. Tai yra savotiškas rekordas. Niekada jokioje scenoje vienu metu dar nėra šokę tiek balerinų”, - išskirtinumu džiaugėsi pasirodymų rengėjai.

“St. Petersburg Festival Ballet” trupę sudaro garsiausi baleto artistai. Jie įkūnija tai, kas vadinama “klasikinio rusų baleto mokykla”.  Tai griežta klasikos elegancija, gaivus ХХI amžiaus dvelksmas, ideali atlikimo techniką ir neaprėpiama rusų siela kartu su karališkos prabangos kostiumais bei dekoracijomis. Ne kartą šios trupės nariai buvo liaupsinami teatro kritikų bei ekspertų.

Aukščiausio lygio “Gulbių ežerą” netrukus išvys trijų didžiausių Lietuvos miestų baleto gerbėjai. Trupė čia viešės kelias dienas, o pasirodymus surengs lapkričio 2-4 dienomis: Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

“Net nebūtina atpasakoti šio nemaraus kūrinio siužeto turinio, užteks pasakyti, kad žiūrovai, atėję į šiuos spektaklius, per trumpą laiką pasiners į romantikos ir grožio pasaulį, o taip pat patirs neišdildomų įspūdžių, paskendę meilės ir mirties, ištikimybės ir išdavystės, juoko ir ašarų, baimės ir drąsos išgyvenimuose, viskame, kas susiję su pasauline kultūra, pasauliniu paveldu ir pasauliniais šedevrais”, - skelbia organizatoriai.

“St. Petersburg Festival Ballet” artistai - daugkartiniai teatro premijos „Auksinė kaukė“ nominantai ir laureatai, Rusijos ir tarptautinių konkursų diplomantai, prestižinių apdovanojimų ir garbingų nominacijų laimėtojai.

Trupės gastrolės sulaukė didžiulės sėkmės JAV, Italijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Olandijoje, Belgijoje, Suomijoje, Čekijoje, Islandijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Kinijoje, Brazilijoje, Meksikoje ir kitose šalyse.

Lietuvoje bus surengti trys “Gublių ežero” spektakliai: Klaipėdoje trupė lapkričio 2-ąją pasirodys “Žvejų rūmuose”, lapkričio 3-ąją - Kauno sporto halėje, o gastroles baigs lapkričio  4-ąją Vilniaus koncertų salėje “Compensa”.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder