Publikos įvertintas spektaklis "Meilė" žengia į Klaipėdą

Publikos įvertintas spektaklis "Meilė" žengia į Klaipėdą

Į Klaipėdą atvyksta premjerinis Misterijų teatro šokio ir vokalo spektaklis "Meilė". Vasario 11 d. 19 val. klaipėdiečiai turės galimybę spektaklį išvysti Klaipėdos koncertų salėje.

Choreografo bei šokėjo Gintaro Visockio teigimu, statant spektaklio choreografiją, svarbiausia buvo tai, kad šokis būtų suprantamas kiekvienam žiūrovui. Ir spektaklį žiūrovas galėtų skaityti lyg atverstą knygą. Todėl pasirinkta šokio kalba nėra prikaustyta prie vieno šokio stiliaus.

Čia pinasi modernaus baleto, šiuolaikinio, pramoginio šokio, tango bei išraiškos šokio elementai, kartu su dramos vaidinimams būdinga emocine išraiška. Tad rezultatas - choreografinis teatras, labai bendražmogiškas, jausmingas, suvokiamas kiekvienam žiūrovui.

Istorijos veikėjus įkūnija Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto artistas, šokėjas bei choreografas - Gintaras Visockis, šokėja Viltė Kazlauskaitė bei soprano partijos atlikėja Sandra Lebrikaitė.

Vyro ir moters personažai artimi kiekvienam iš mūsų. O istorija pateikta taip, kad galėtų įvykti bet kokiame laike bei vietoje. Tad spektaklis dar labiau priartėja prie žiūrovo ir kiekvieno asmeninės gyvenimo istorijos.

"Nors pradžioje mūsų Moteris gimė iš mūsų sąmoningai formuotų bruožų, šiandien labai džiaugiuosi, kad ji jau gyvena pati - tokia, kokia yra, netgi su naujais charakterio, emocijų atspalviais. Aš tiesiog leidžiu jai scenoje būti manyje, mano kūne, - pasakojo šokėja. - Taip, joje gyvena šimtai moterų, ir visi jautrūs žiūrovų atsiliepimai po spektaklio yra natūrali reakcija - joje kiekviena pažįsta save. O vyrai - Gintaro kuriamame Vyre. Todėl tai yra tikra, iki nuogumo tikra."

Savo spektaklio premjerinį turą pradėję nuo Kauno ir spektaklį parodę jau 5 Lietuvos miestuose, artistai pastebėjo, kad žiūrovai visur šypsosi ir verkia per tas pačias scenas. Tiek vyrai, tiek moterys.

 Profesionaliai apjungę šokio, muzikos, vokalo kalbą, specialiai kurtas video projekcijas, prozos tekstus, įskaitytus bene gražiausiu Lietuvos balsu - Nacionalinio Kauno dramos teatro aktoriaus Dainiaus Svobono, artistai sukūrė itin jautrų psichologinį spektaklį. "Žiūrovai salėje verkia, nes jiems skauda, bet būtent spektaklio metu jie išsivalo, paleidžia, jiems palengvėja... Ten kur buvo skausmas, atsiranda vietos šviesai" - sako idėjos autorė bei šokėja Viltė Kazlauskaitė.

Jautrus psichologinis spektaklis, gvildenantis amžinąją meilės temą, atspindintis kiekvieno mūsų paklydimus ir ieškojimus, prigimtinę meilę, visa griaunančius ego žaidimus ir artėjimą prie suvokimo, jog per meilę mes esame viena - tarsi kvietimas klaipėdiečiams apmąstyti turbūt svarbiausią žmogaus gyvenime jausmą bei prasmingai į jį pasinerti prieš artėjančią Meilės dieną.

Spektaklis susilaukė ir itin aukšto Lietuvos primarijaus Nerijaus Juškos įvertinimo. „Kai pirmą kartą žiūrėjome šį spektaklį – žmona verkė. Tada supratau, koks jis gilus ir paliečiantis atokiausias tavo kerteles. Žmonės yra išsiilgę kitokio meno. Jau nuo pirmosios minutės, nuo užsklandos atidengimo iki pat galo spektaklis traukia, kausto dėmesį“ - kalbėjo Lietuvos baleto legenda.

Šokio ir vokalo spektaklis "Meilė" - vasario 11 d. 19 val. Klaipėdos koncertų salėje. Bilietus platina bilietai.lt bei salės kasa.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder