Pristatyta "Pliažo knyga"

Pristatyta "Pliažo knyga"

Žinomų žurnalistų komanda pristatė pirmąją Lietuvoje knygą-žurnalą „Pliažo knyga“ apie atostogų kurortus. „Per porą mėnesių apvažiavome visą šalį, skridome į Niujorką, Gruziją, Afriką. Atostogavome taip, kaip įpratę daugelis lietuvių. Knygoje sudėjome visus savo įspūdžius, aprašėme tuos, ką sutikome“, - pasakojo šio leidinio redaktorius, žurnalistas, LRT laidos „Emigrantai“ vedėjas ir ZIP FM didžėjus Orijus Gasanovas.

Rašant kelionių įspūdžių knygą jam talkino knygų ir žurnalų rašytojos Jurga Baltrukonytė, Agnė Pačekajė ir Akvilė Kavaliauskaitė. Apžvalgas rengė - „Valanda su Rūta“ vedėja Rūta Mikelkevičiūtė, skandalingasis Andrius Užkalnis. Knygos viršelio ir nuotraukų autorius - fotografas Algis Kriščiūnas.

Ši komanda surašė kaip ir kur atostogauti pigiausiai, linksmiausiai ir geriausiai. Paruošė restoranų, klubų, barų, viešbučių ir kitų vietų apžvalgą. „Prie Kauno marių galite apžiūrėti apšiukšlintą pakrantę ir atvykusius pailsėti žmones, kuriems tikrai reikia polsio – ne tik nuo darbo. Praleidę pusdienį prie purvino vandens labai gerai suprasite, kaip atrodo pragaras“, - savo apžvalgoje apie atostogas Kaune rašo A. Užkalnis.

Leidinio komanda net surengė visuotines apklausas. Pavyzdžiui Šventojoje paaiškėjo, kad žmonės miestelio herbą norėtų pakeisti į čebureko.

„Skyriuje apie Palangą aš pasakoju apie „slaptą močiučių tarnybą“, kuri atsakinga už butų nuomą šiame kurorte. Neįtikėtina, kokių originalių agenčių suradome šiame versle“, - pasakoja O. Gasanovas.

Žurnalo pristatyme, kuris vyko po Kuršių marias plaukiojusiame laive leidėjai pasidalino įspūdžiais, papasakojo apie unikalų projektą „Pirmas kartas prie jūros“, kai su „Pliažo knygos“ žurnalistų pagalba jūrą pamatė niekada jos nematę žmonės.

Pasiplaukiojime-pristatyme dalyvavo šioje knygoje aprašyti žinomi žmonės ir žurnalistų draugai: „radistas“ Rolandas Mackevičius su žmona Ieva ir sūneliu Motiejumi, stilistė ir laidų vedėja Indrė Stonkuvienė, TV3 Žinių vedėja Audrė Kudabienė, po pasaulį klajojantis Žilvinas Grigaitis, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas su žmona Inga, dainininkų pora Vilius ir Violeta Tarasovai, atlikėjas Audrius Janonis, tenisininkas Simas Kučas, tarptautinis modelis Lukas Katinas ir kiti.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder