Premjeroje - Kafkos asmenybės paieškos

Premjeroje - Kafkos asmenybės paieškos

Vienas labiausiai intriguojančių ir bene savičiausių XX a. rašytojų Francas Kafka (Franz Kafka) pavergė jaunus, nepriklausomus Klaipėdos kūrėjus, kurie leidosi į šios asmenybės paieškas. Rugsėjo 18 d. 19 val. "Kultūros fabrike" vyks šokio spektaklio "Pradžioje buvo Kafka" premjera.

Spektaklio choreografinius sprendimus inspiravo "Metamorfozė", o atspirties tašku tapo Franzo Kafkos "Laiškas tėvui". Tai - tikras laiškas Hermanui Kafkai, sūnaus parašytas po iširusių sužadėtuvių ir jau trečio nesėkmingo bandymo sukurti šeimą. Visgi, šis laiškas taip ir nepasiekė adresato.

Scenoje, matant visiškai skirtingus tėvą ir sūnų, atsiskleidžia konfliktai tarp noro kalbėti ir baimės būti nesuprastam, švelnumo poreikio ir apatijos, savarankiškumo, savo identiteto, savo šeimos kūrimo ir baimės nepaklusti tėvo valiai.

Aštriausiomis šių konfliktų akimirkomis pasirodo "Draugas" – tai mistinis personažas, įkūnijantis tiesą, laisvę ir intuiciją. Jis skatina bandyti, daryti, rizikuoti, nepasiduoti. F. Kafka atveria tėvui širdį – parodo laišką, bet tai – tik jo fantazija. "Dažnai geriau likti su pančiais, nei būti laisvam", - rašė F. Kafka.

Choreografija ir idėja – Taurūnas Baužas

Režisierė – Kristina Jasiukonytė

Kostiumų dailininkė – Ugnė Tamuliūnaitė

Dekoracijų dailininkės – Ugnė Tamuliūnaitė, Ieva Stasevičiūtė

Grimo dailininkė - Rima Gaiduk

Šviesų dailininkas – Nerijus Gedminas

 

Atlikėjai :

Kafka – Simonas Laukaitis

Tėvas - Mantas Černeckas

Draugas – Auksė Mikalajūnaitė

Sužadėtinė - Ana Zamulskienė

 

Muzika – Pink Floyd

Trukmė - 40 min.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder