Prasideda trijų dienų džiazo fiesta

Prasideda trijų dienų džiazo fiesta

Jau šiandien prasidės audringas ir nenuilstantis 24-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis, į uostamiestį sukviesiantis beveik 150 muzikantų ir atlikėjų iš Lietuvos bei užsienio. Šiemet festivalyje birželio 7-9 dienomis pasirodys garsiausios pasaulio džiazo ir „world“ muzikos žvaigždės, vyks kone dvi dešimtys įvairių muzikinių pasirodymų ir koncertų, renginių ar seminarų.

 „Kaip ir kasmet, intensyviai ruošėmės, negailėjome savo laiko bei jėgų, tam, kad ne tik patys galėtume mėgautis, bet ir ištikimiausius festivalio žiūrovus galėtume nudžiuginti nemokamais ir muzikos stilių įvairove pasižyminčiais koncertais. Šių metų programa pasižymi muzikos stilių įvairove, festivalio publika galės pasimėgauti atlikėjų iš itin skirtingų ir egzotiškų pasaulio šalių, tokių kaip: Kuba, Irakas, Tunisas, Izraelis ir kt., – pasirodymais“, - sakė Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Šiandien nuo 17 val. festivalio scenoje visus žiūrovus lotynų muzikos ritmu užves unikalus, Klaipėdoje šiuo metu gyvenančių muzikantų iš Lietuvos, Italijos ir Ispanijos jungtinis kolektyvas „Sabor Latino“. Šie muzikantai - lyg savotiškas skirtingų kultūrų atstovų muzikinis eksperimentas, suvienijęs patyrusius uostamiesčio, garsėjančio savo džiazo tradicijomis, muzikantus ir atlikėjus iš pietų Europos, išsiskiriančius atliekamos muzikos ritmika ir aistra. Jų atliekama muzika yra džiazo, son kubano, afro-kubano, rumbos, cha-cha-cha, sambos ir bolero derinys, pagardintas lietuvišku, ispanišku ir itališku prieskoniu.

Iškart po to sceną užvaldys dar vienas išskirtinis šių metų festivalio svečias, tunisietis Nabil Khemir. Jis pakvies susipažinti ne tik su savo unikaliu arabų ir vakarietiškojo džiazo muzikos stilių kokteiliu, bet ir su jo pačio sukurto muzikos instrumento „RayJam“, tradicinio arabų instrumento liutnios ir gitaros derinio, skambesiu. Klaipėdoje N. Khemir pasirodys drauge su muzikantų iš Lietuvos ir Portugalijos pajėgas suvienijusiu kolektyvu „Raimondas Dauginas Exotic Band“.

Na, o vakaro programą užbaigs ir svaiginančia džiazo muzika pasimėgauti pakvies vokalinė grupė iš Norvegijos „Nordic blue“. Nors šio šešetuko narių pagrindiniai darbai ir profesijos turi mažą tarpusavio sąsajų, tačiau juos kartu vienija išskirtinė meilė muzikai. Nusprendę didžiąją dalį savo laisvo laiko skirti muzikai, „Nordic Blue“ gana greitai pasiekė stulbinančių rezultatų bei šiandien jie Norvegijoje jau vertinami ne tik už jų atliekamą savitą muziką, bet ir už unikalius pasirodymus ir profesionalias meistriškumo pamokas jauniems atlikėjams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder