Populiariausi spektakliai - pajūrio žiūrovams

Populiariausi spektakliai - pajūrio žiūrovams

Valstybinis Juozo Miltinio dramos teatras, tęsdamas ilgametę tradiciją, rugpjūtį vyksta gastrolių į pajūrį. Žiūrovai kviečiami į tris palankiausiai vertinamus spektaklius Palangoje rugpjūčio 23 ir 26, 27 dienomis bei Klaipėdoje rugpjūčio 24 ir 25, 26 d.

Viena jų sulaukė itin didelio populiarumo. Tai - L. Gershe pjesė "Laisvi drugeliai" (rugpjūčio 25-26 d. 18.30 val. Klaipėdos muzikiniame teatre, Danės g. 19). Jaunatviškame spektaklyje pagrindinį vaidmenį atlieka žavusis Mantas Jankavičius, debiutavęs J. Miltinio dramos teatre kaip scenos aktorius. Spektaklyje skamba gyva muzika ir Manto atliekamos dainos.

Tai - jautrus pasakojimas apie jauno ir talentingo žmogaus siekį būti savarankiškam, pripažintam, mylimam. Meilė ir atsakomybė už kitą žmogų, ypač jei jis - ne toks, kaip visi, - svarbiausios spektaklio temos.

Neįtikėtina, intriguojanti, meistriškai parašyta ir elegantiškai pasakojama istorija apie dingusią žmoną - R. Thomas pjesėje "Vyras spąstuose" (rugpjūčio 26-27 d. 19 val. Palangos senojoje gimnazijoje, Jūratės g. 13, ir rugpjūčio 24 d. 18 val. Klaipėdos Žvejų rūmuose, Taikos pr. 70). Tai - naujausias J. Miltinio teatro pastatymas.

"Sunku būtų rasti kitą tokią pjesę, kurioje įvykiai taip įelektrintų žiūrovus ir neleistų atslūgti emocijoms iki spektaklio pabaigos", - teigia abu šiuos spektaklius pastatęs žinomas aktorius ir režisierius Dainius Kazlauskas.

Visai šeimai skiriama romantinė drama "Anė iš Žaliastogių" (rugpjūčio 23 d. 19 val. Palangos Senojoje gimnazijoje), pastatyta pagal kanadiečių rašytojos L. M. Montgomery bestselerį. Režisierius - Antanas Gluskinas, už teatrą vaikams apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi.

Tai - bet kokio amžiaus žiūrovą sujaudinsiantis pasakojimas apie našlaitę "morkų spalvos plaukais", kurios niekas nenorėjo įvaikinti, nes ji - ne berniukas. Anės istorija - patrauklus pasakojimas apie vaiko vaizduotės jėgą, savo vietos pasaulyje ieškojimą, pirmąją meilę, pasiaukojimą dėl artimų žmonių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder