Po Kalėdų eglute - džiazo ritmu

Po Kalėdų eglute - džiazo ritmu

Kalėdos su džiazu - kadaise populiari, bet ilgai buvusi primiršta uostamiesčio tradicija - šiemet atgimė Klaipėdos koncertų salėje. Maratonu virtusiame šventiškame koncerte dalyvavo kone visi aktyvūs uostamiesčio džiazo kūrėjai bei atlikėjai, savo kūrybą paskaninę garsiomis žiemos švenčių melodijomis, o šias - džiazo muzikos spalvomis.

Populiarias kalėdinės giesmes, žinomus kalėdinius hitus bei savo autorines kompozicijas atliko "Maestro", "Tutti-Frutti", "JazzWay", Eugenijaus Jonavičiaus grupė, Deivido Kontrimo grupė, "I_4 Combo", "JazzyTea", "Cappella'A", solistai dainininkai Kristina Jatautaitė, Raimonda Vaičiūtė, Edita Bodrovaitė, Steponas Januška, pianistas Marius Sūdžius bei saksofoninkas Algis Kilis.

Kalėdinė Klaipėdos džiazo talentų apžvalga, anot Memelio džiazo klubo prezidento S. Januškos, yra puikus tramplinas naujiems uostamiesčio muzikantų projektams - juk ne paslaptis, kad darbų sūkuryje jie nedažnai turi progą susitikti tuo pačiu metu toje pačioje vietoje ir pasiklausyti vieni kitų bei pasirodyti uostamiesčio klausytojams.

Planuojama, kad daugiau kaip prieš dešimtmetį pradėta ir kurį laiką nutrūkusi kalėdinių džiazo koncertų tradicija bus tęsiama ir kitąmet.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder