Pirmasis toks mieste – "Klaipėdos vasaros festivalis"

Pirmasis toks mieste – "Klaipėdos vasaros festivalis"

Nuo birželio 28-os iki rugpjūčio 30-os Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos Konferencijų salėje ir kieme vyksta "Klaipėdos vasaros festivalis".

Tai pirmasis toks festivalis Klaipėdoje.

"Kad vasara būtų ne tik saulė ir jūra, bet ir įvairiausių žanrų kultūros vakarai", – taip festivalį apibūdino jo organizatorius Sigutis Jačėnas.

Festivalyje pirmadieniais lankytojai galės apsilankyti įvairiausiose parodose: fotografijų, tapybos darbų ir kitose.

Trečiadieniais vyks teatro dirbtuvėlės vaikams, į kurias reikia užsiregistruoti iš anksto. Pirmose teatro dirbtuvėlėse vietų nebėra, tad norintiems į jas patekti reikia suskubti registruotis. Rugpjūčio trečiadieniais Klaipėdos rašytojai ir žurnalistai surengs Vaižganto skaitymus.

Ketvirtadieniais vyks klasikinių filmų peržiūros, o penktadieniais – koncertai.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Klaipėdos miesto savivaldybė.

S. Jačėnas sako, kad finansavimas jam sukėlė daugiausia sunkumų.

"Pinigų man skyrė, ko gero, perpus mažiau, nei aš prašiau", – sakė S. Jačėnas.

Iš viso festivalis gavo 8 000 eurų paramos – 3 500 iš Klaipėdos miesto savivaldybės ir 4 500 iš Lietuvos kultūros tarybos. Festivalį S. Jačėnas organizavo vienas.

"Labai norėjau kažką padaryti savo miestui, kuriame gyvenu", – kalbėjo S. Jačėnas – Matau, kad žmonėms to reikia Pirmąją dieną, penktadienį, į koncertą susirinko apie 100 žmonių, beveik pilnas kiemas."

Festivalio organizatorius S. Jačėnas džiaugiasi rezultatu, nors jo pradinė idėja buvo kitokia. Jis norėjo, kad kiekvienas žmogus veiklos turėtų tris dienas – dalyvautų dirbtuvėlėse, parodose ir koncertuose, tačiau tam pritrūko lėšų. S. Jačėnas tikino, kad kitais metais vėl bandys rengti “Klaipėdos festivalį” ir galbūt pavyks įgyvendinti pradinę idėją.

RENGINIAI

Liepos 3 d. (trečiadienį) 16 val. Teatro dirbtuvėlės vaikams su Klaipėdos jaunimo teatro aktoriais Evelina ir Gyčiu Šimelioniais.

Liepos 4 d. (ketvirtadienį) 17 val. Lietuvos kino klasika. „Gražuolė“ (Rež. Arūnas Žebriūnas, 1969 m., Lietuvos kino studija, 66 min.)

* Liepos 5 d. (penktadienį) 19 val. koncertuoja dainų autorius ir atlikėjas Kristijonas Ribaitis.

Liepos 10 d. (trečiadienį) 16 val. Teatro dirbtuvėlės vaikams su Klaipėdos jaunimo teatro aktoriais Evelina ir Gyčiu Šimelioniais.

Liepos 11 d. (ketvirtadienį) 17 val. Lietuvos kino klasika. „Riešutų duona“ (Rež. Arūnas Žebriūnas, 1978 m., LKS, 66 min.)

* Liepos 12 d. (penktadienį) 19 val. koncertuoja dainų autorius ir atlikėjas, aktorius Gediminas Storpirštis.

Liepos 15 d. (pirmadienį) 17 val. Dano Andriulionio tapybos darbų parodos „Kontrastai“ atidarymas.

Liepos 17 d. (trečiadienį) 16 val. Teatro dirbtuvėlės vaikams su Klaipėdos jaunimo teatro aktoriais Evelina ir Gyčiu Šimelioniais.

Liepos 18 d. (ketvirtadienį) 17 val. Lietuvos kino klasika. „Skrydis per Atlantą“ (Rež. Raimondas Vabalas, 1983 m., LKS, 100 min.)

* Liepos 19 d. (penktadienį) 19 val. koncertuoja dainų autorius ir atlikėjas, aktorius Andrius Kaniava.

Liepos 24 d. (trečiadienį) 16 val. Teatro dirbtuvėlės vaikams su Klaipėdos jaunimo teatro aktoriais Evelina ir Gyčiu Šimelioniais.

Liepos 25 d. (ketvirtadienį) 17 val. Lietuvos kino klasika. „Maža išpažintis“ (Rež. Algirdas Araminas, 1971 m., LKS, 83 min.)

* Liepos 26 d. (penktadienį) 19 val. „Vėjo nunešti – jūros sugrąžinti...“. Koncertuoja dainų autoriai ir atlikėjai Jonas Baltokas ir JieDu (Vilija ir Ramūnas Šepučiai).

Bus daugiau.

Visi renginiai nemokami!

Teatro dirbtuvėlių dalyvių skaičius ribotas, todėl kviečiame registruotis iš anksto el. pašto adresu [email protected] (nurodykite savo vardą, gimimo metus, pasirinktą datą).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder